Интервю с RushHour

 

rushhour

ОК, RushHour, след като няколко дни се дебнахме из Глобалната мрежа, нека започнем със задължителното представяне. Кой е RushHour и с какво се занимава извън StarCraft?

Казвам се Радо и съм от София, уча в Техническия университет, таман се дипломирах и записах магистратура. В свободното си време обичам да ходя на фитнес, да се мотам по кафетата и да цъкам StarCraft естествено.

За кафетата ще питаме Boxior-а при следващия ни разговор с него. Все пак той е разбирача в това отношение. Я ни кажи ти по-добре каква е ZvZ тайната и как успяваш да играеш на "НЕмуталиски" срещу може да се каже добри противници? Малко избързвам с този въпрос, но noob-a в мен взима превес.

Играта ми на хидри си я развих до сравнително добро ниво. Всичко дойде от един replay на Satanik и Xiaozi, който бя гледал преди три години. От там се запалих да играя по този начин. Общо взето в този случай трябва да гледаш да излезеш с по-добро macro, като от начало по някакъв начин пресираш противника. Караш го да прави сънкени, понеже е на lair, а аз съм на 2 hatch и имам доста повече зерглинги от него в началото. Като че ли най-важно е да се прецени кога да се правят зерглинги и кога дрони. Нататък всичко се решава спонтанно в зависимост от това какво прави другия. Ситуацията трябва да се преценява добре и всичко става с повечко игра и отиграване на различни ситуации.

По-известен си сякаш с играта си по двойки. Мислиш ли, че там си по-добър и кое ти харесва повече 1:1 или 2:2. И за да направим въпроса съвсем дълъг, кой е партньора, с който си направил най-силни и добри игри?


Напоследък 1v1 сякаш ми поомръзна и наблягам на 2:2, като най-често играя със Sexy  и напоследък доста играем и с Losso, като и с двамата съм постигал победи над достойни играчи. Последната игра, която помня е тази срещу Yan и Wildmean, които са номер едно в iCCup може би най-добрата двойка извън Корея. С Losso им взехме една игра, в която бяхме перфектни, но после ни понабиха доста. Със Sexy също винаги правим силни игри, но жалкото е, че напоследък рядко се засичаме да играем.

В последно време все така става, че предимно ти и Losso носите победите за iMp. Вие ли задобряхте или нивото на отбора е поспаднало?


Нивото на отбора не мисля, че е спаднало, но жалкото е, че iccupcl и wgtcl са събота и неделя и невинаги можем да разчитаме на добър състав и затова понякога се случва да допуснем загуби срещу не толкова класни съперници. Напоследък с Losso наистина доста ни върви, а и на двойките имаме само една загуба на CW. Определено Losso си е подобрил играта и в момента е един от основните играчи на отбора.

Има сега една купчина стандартни и задавани десетки пъти въпроси, които не мисля да ти задавам. Дано не се сърдиш :) За StarCraft-a в Корея обаче ще полюбопитствам. Следиш ли какво се случва там: лигите, мачовете, гледаш ли на живо и т.н... ? Питам те не за друго, а за да дадеш мнение за няколкото според мен изключително трудни за игра карти като Chupung-Ryeong, Sword in the Moon, Plasma. Разбира се, не бихме отказали да разберем и кой е любимия ти играч.


Starcraft-а в Корея не го следя особено напоследък. Иначе често гледам VODS в GomTV. Новите карти още не съм ги играл и ще трябва занапред да ги разучавам. Един от любимите ми играчи е Boxer, от който винаги можеш да видиш нещо ново. Той не играе като останалите, но за съжаление не се представя подобаващо в последните си срещи. Друг играч, който ми харесваше, беше Satanik, от който също можеха да се видят доста нестандартни отигравания, особено zvz. Общо взето ми харесват креативни играчи, от които можеш да научиш нещо ново.

Защо според теб някои играчи стават толкова добри, а други просто не могат и не могат да напреднат след достигането на едно определено ниво? Кое е това човешко качество, което е така важно в StarCraft?

Според мен всичко става с повечко игра. С това се вдига APM-а, сблъскваш се с различни ситуации по време на игра. Важното е да се играе винаги срещу класни противници, за да си нон стоп на 100%. Общо взето и аз когато играех повече, напредвах, но в един момент ми омръзваше и съм прекъсвал за определено време. Това е може би най-голямата грешка при повечето играчи и от там някои си седят на едно и също ниво

А "RushHour" от къде идва?


Случайно така се написах, когато Слав ме викна да играя за "Xs". По онова време много се играеше картата RushHour" и май от там дойде всичко, а първият ми acc. е zlia_batko в хофа.

Като спомена хофа, кое е най-тъпото копеле, което си срещал в играта? Аз лично държа на този въпрос :) Освен това срещал ли си се с играчи на живо и какви са впечатленията ти от тях?

За това най-тъпо копеле могат да си спорят boxio и vesk0win, особено boxiora дано повечето неща, които приказва, да не ги взима на сериозно, че е доста зле момчето. С доста играчи съм се срещал. За последно се видяхме с Grast и Masscata преди няколко седмици. Пихме бира. Иначе преди 6-7 години, когато играех най-много, се събирахме в един клуб Headoff-a, който се намираше при Славейков. Там съм се виждал и съм играл с доста хора, които вече не играят като: Beast, Didi, Kurmur, Snoop, Snipera, Kunev, Freesoul-a. Тогава бягахме от часовете и по цял ден играехме starcraft.

Рязка промяна на темата. Има ли нещо, което не харесваш в себе си и би променил, но така и не си успял до момента? От друга страна коя своя черта се радваш, че притежаваш?


Може би понякога не съм много постоянен и това не ми харесва. Нещото, което най-много ми допада е може би това, че имам много силна воля и каквото си набележа го постигам.

Кой ще е RushHour след няколко години? Поставил ли си си някакви цели и въобще как се виждаш в близко бъдеще?

След няколко години се надявам да съм завършил успешно магистратура и да помогна на баща ми в семейния бизнес, а после ще видим.

Да предположим, че ти остават няколко дни живот. Има ли нещо, за което би съжалвявал, че си пропуснал, а си имал шанс да го сториш?


Може би да бъда по-често с близките си, защото от известно време не съм се виждал много често с тях.

И обратно към играта. Ако трябва да определиш себе си с единица от StarCraft, коя ще е тя?

хаха, може би Archon. Това е една от любимите ми единици, въпреки че съм зерг.

Горещата новина е, че Grast спира да бъде лидер на iMp. Ами сега?


Надявам се всичко да продължи по старо му. Най-големият проблем е да видим кой ще има време да се занимава с Clan War-и, тъй като малко са хората, които могат да го правят всеки път. Иначе при малко по-голяма отговорност на играчите, мисля че без проблем можем да се задържим във втора дивизия на WGTCL и ICCCL. Дано нещата не замрат, защото не е имало досега толкова активен БГ отбор и ще е жалко всичко така да си замине.

Финални думи + кой е играча, на който трябва да се фокусираме според теб за евентуално следващо интервю?

Може би Losso, тъй като има сериозен напредък или пък ще ми е интересно едно интервю с Beast, защото си остава най-успелият българин в StarCraft-а и ми е интересно с какво се занимава в момента и какво е играта за него в момента.


format_align_left 10.10.2008 22:33 от LETALiS
favorite_border
comment 0 коментара


Няма коментари.
Моля, влезте с потребителско си име, за да напишете коментар.
Затворени залози
Psibet Топ 10
215651. hugoagogo
23002. seriosblack
13523. HloKeY
12124. eNeXPi
7995. saLvation
5806. Engineer
5407. GreenCorsair
5188. Tangra
4769. vader
44210. troublemaker
2019 WCS Winter
2019 WCS Winter
160951. StarSwarm
85482. seriosblack
58363. Engineer
10824. LETALiS
2795. hugoagogo
2046. ShteTiGoKajaSpeseN
1887. LimYuLameR
808. Dakata
709. vader
6510. Shibi

Големите печалби
+11200
1. StarSwarm
+10000
2. StarSwarm
+9952
3. Engineer
+9833
4. Engineer
+9283
5. Licus
Грубите грешки
-43200
1. StarSwarm
-38386
2. Engineer
-35150
3. Engineer
-16853
4. Licus
-11223
5. StarSwarm

Facebook       Twitter       От 18.11.2007      За съдържанието       Пиши ни