Здравейте, аз съм Грег Филдс...

 

Idra CJОригиналното интервю можете да прочетете на английски: teamliquid.net.


TeamLiquid.net: Здравей, Idra. Може ли да ни кажеш пълното си име и възраст преди да започнем?

IdrA: Здравейте, аз съм Грег Филдс и съм на 19 години.

TeamLiquid.net: WCG САЩ наближава. Какви са очакванията ти за това събитие и притеснява ли те нещо? След като си бил в Корея има добри шансове именно ти да се класираш и да представяш САЩ на финалите.

IdrA: Ами, нищо определено не очаквам, но не съм притеснен. Имам предимство спрямо другите по отношение на тренировъчното време и партньори, плюс това някои от хората, които ме притесняваха skew и  nyoken се отказаха. g5 твърди, че е неактивен. Общо взето единственият минус за мен е, че повечето време тренирам на новите Proleague карти, но съм оптимист за шансовете си.

TeamLiquid.net: Кое нещо, свързано с WCG, те притеснява най-много?

IdrA: Вече няма много такива. G5 и artosis играят силно офлайн (особено artosis), което може да се окаже проблем за всеки. Nony е единствения, от които си мисля, че мога да изгубя в продължителна, стандартна игра. Като цяло той е най-голямото ми притеснение, защото прилага някои гей билдове.

TeamLiquid.net: Наскоро премина от eSTRO в CJ Entus. Каква беше промяната?

IdrA: Беше отлично. Атмосферата в CJ е много по-добра и доста по-професионална. Предполагам не е нужно да изпадам в подробности относно тренировъчните ни методи, но съм много доволен в това отношение. Помогна ми и почивката на отбора, по време на която успях да се сприятеля с всички и това направи преминаването много лесно.

TeamLiquid.net: С кой тренираш най-често и какви са резултатите ти досега?

IdrA: По-голямата част от тренировките ни, откакто съм тук, преминаваше в срещи всеки срещу всеки, така че съм играл с всички доста. През последните два дни играх с един нов наш член, който имаше ZvT среща в първия кръг на GOM и тъй като аз имах TvZ така, тренирахме заедно.

TeamLiquid.net: Имаш ли представа кога ще е първия ти предаван по телевизията мач?

IdrA: Мислех, че това ще е първия кръг на GOM classic, но разбрах, че срещата ми не е в програмата, така че предполагам няма да е това. Ако продължа по-напред в турнира, предполагам, че ще предават следващите ми игри, защото белите играчи са голяма атракция. Отделно от това не знам. Предполагам, че ще ми трябва известно време, за да вляза в отбора за proleague, но някои от последните играчи на CJ пробиха в survivor/dual league след около шест месеца, така че да се надяваме на това.

TeamLiquid.net: Имаш ли някакви цели, които искаш да постигнеш скоро в Корея, като изключим играта по телевизията?

IdrA: Нищо специално. Преминаването в А отбора на CJ е може би най-важно и GOM турнира също.

TeamLiquid.net: С приближаването на SC2, какво е мнението ти за играта?

IdrA: Не съм следил новините около играта, но не съм и видял нещо революционно след като играх на WWI. Играта ми се стори забавна и има много малки трикове, които можеш да използваш, особено с протос, а по отношение на графиката и всичко останало беше на много високо ниво. Обсъждахме играта и почти всички се съгласихме, че ако не именно blizzard бяха нейните създатели, тя можеше вече да е на пазара. Обаче, както обикновено, играта не е добре пригодена за електронен спорт. Забавните трикове ще са интересни в началото и после, когато всеки овладее blink micro, отново ще останем с една маса доминиращи протоси, защото няма нужда да си местиш екрана, за да управляваш икономиката си. Не е тук мястото да спорим за правилния подход, но си има причина, поради която StarCraft успя там, където други игри се провалиха. Ако в играта няма и физически изпитания, това ограничава времето, в което тя ще е предизвикателство и ще ти е интересна.

TeamLiquid.net: Дали Blizzard ще я оправят или ще я оставят такава според теб?

IdrA:

I think theyre going to keep trying half assed 'fixes' like the gas mechanic until everyone gets tired of bitching and go with that, and it will be shorehorned into esports because theres going to be so much money in it that everyone will switch over anyway and the sheer motivation and the quality of the players will force it to be a competitive game. But it wont last as long or be as good as bw.

TeamLiquid.net: Как мислиш, че ще стане преминаването към SC2 в Корея?

IdrA: Никой не знае какво ще стане със сигурност, но общото мнение е, че ще стане тотално преминаване от старата игра към новата. Starcraft излиза, starcraft2 влиза. Наистина няма нищо сигурно все още, но самият факт, че това е starcraft2 ще привлече голям интерес и спонсори и тук говорим за нещо толкова голямо, че никой няма да може да го игнорира. Не знам дали ще има лиги и на двете игри едновременно, но досега не съм чувал подобни слухове.

TeamLiquid.net: Смяташ ли да се занимаваш сериозно със SC2?

IdrA: Разбира се. Мисля, че всеки в RTS жанра ще го направи. Единственият ми страх е, че играта няма да е много подходяща за електронен спорт, както споменах по-рано и че просцената ще се срине, понеже няма да може да живее само от старата си слава и оставеното от предишната игра наследство.

TeamLiquid.net: От известно време си в Корея. Намери ли време за излизане и партита? Може би си срещнал някоя сладка корейка?

IdrA: Да, излизахме няколко пъти, но малка част от членовете на Б отбора имат приятелки. Всъщност нямаме почти никакво време и пари за това.

TeamLiquid.net: Чух, че си пийвал по време на някои излизания? Колко можеш да носиш?

IdrA: Не знам. Не съм изпробвал границите на възможностите си. Трябва да съм в съзнание, за да съм сигурен, че има кой да прибере artosis вкъщи.

TeamLiquid.net: Какво мислят семейството и приятелите ти за престоя в Корея?

IdrA: Нещата не са се променили много. Майка ми все още ме подкрепя, а баща ми още не ми говори. Приятелите ми мислят, че е странно и един вид загуба на време, но пък и хубаво от друга страна.

TeamLiquid.net: Имаш ли любима храна от корейската кухня?

IdrA: Трудно е да избера, но може би sam gyeop sal (свинско, което се комбинира или потапя в сосове и заливки от боб, чесън, гъби или каквото си пожелаеш) ми е любимото.

TeamLiquid.net: Преди да приключим, има ли някой, който искаш да поздравиш?

IdrA: Да, членовете на Media и искам да кажа едно голямо "Благодаря" на CJ.

TeamLiquid.net: Благодаря за отделеното време, Грег и успех в Корея.

IdrA: Благодаря.


Източник: teamliquid.net


format_align_left 25.09.2008 15:16 от LETALiS
favorite_border
comment 0 коментара


Няма коментари.
Моля, влезте с потребителско си име, за да напишете коментар.
Затворени залози
Psibet Топ 10
215651. hugoagogo
23002. seriosblack
13523. HloKeY
12124. eNeXPi
7995. saLvation
5806. Engineer
5407. GreenCorsair
5188. Tangra
4769. vader
44210. troublemaker
2019 WCS Winter
2019 WCS Winter
160951. StarSwarm
85482. seriosblack
58363. Engineer
10824. LETALiS
2795. hugoagogo
2046. ShteTiGoKajaSpeseN
1887. LimYuLameR
808. Dakata
709. vader
6510. Shibi

Големите печалби
+11200
1. StarSwarm
+10000
2. StarSwarm
+9952
3. Engineer
+9833
4. Engineer
+9283
5. Licus
Грубите грешки
-43200
1. StarSwarm
-38386
2. Engineer
-35150
3. Engineer
-16853
4. Licus
-11223
5. StarSwarm

Facebook       Twitter       От 18.11.2007      За съдържанието       Пиши ни