На четири очи с победителя !

 
Numi :Здравей,баце ! Поздравления за победата снощи,тук сме да проведем разпит,готов ли си ?
Nitix :Готов съм баце. Стреляй!


Numi :Преди да се впуснем в детайли,ще те разпитам първо за обстановката ,в която играхте от зрителска гледна точка изглеждаше страхотно,но когато си на място е съвсем друго,та разкажи малко за продукцията,как ти се стори като играч ?

Nitix : Супер беше. Обичам ги тия турнири в стил HomeStoryCup. Хората успяха да видят как се разбивам на KPop. ¦


Numi :Време е да се впуснем в същината,игра квалификационна група със sweps,baterade,whiskeyjack.Аз лично наблюдавах игрите и ми се стори,че с бате жоро имаше известно напрежение,докато при другите опоненти като че ли премина по-леко,но разбира се, така изглеждаше на нас зрителите.Как се почуства ти докато играеш срещу тези български машини,би ли ни разказал какво ти хареса в играта на опонетите ти,какво не им достигна да те победят?

Nitix : Играта срещу WhiskeyJacK беше чил. Там е дефендни му атаката/ол-ина, отиди и го убии. Срещу Sweps обаче е съвсем друго. Там никога неможеш да си спокоен, защото незнаеш какво ще ти дойде. Там трябва да се поемат рискове, иначе си назад, или си наравно, като и двете не са препоръчителни, защото армията му е такава, че може да трейдва добре. Разбира се, не всякакъв вид рискове. Знаем, че Свепса си харесва невидимите нинджи, така че няма да поемаме рискове откъм детекшън. Голяма тежест ми падна от сърцето като го бих 3-1, защото ако бях паднал щях да играя с Бате Раде, а там е тъмна Индия. Общо взето страшна група. 3 протоса и всичките с труден стил за игра. Трябва да се метагеймва. Ако сложите човек, който незнае стиловете им в групата, има малък шанс да излезе.
Numi :Болна тема,но след като излезна групата се наложи да ме ступаш и мен,дай някакъв съвет как да стана по-добър,че другият път да имам шанс Kappa ? Или просто ни сподели мнението ти от игрите.

Nitix : Ами Сивата идея ми беше да направя хидра линг ол-ин с кралици, обаче не ми се получи поради 2 причини.:
1. Ти си сложи доста късна трета, и имаше повече от достатъчно да се защитиш.
2. Забравих си Овърлорд спийда.
След това се опитах да вържа една лейт гейм армия и да си имбирам, обаче бях назад, докато ти комфортно си текна.
След тази игра разбрах, че трябва да променя стила си, и си мислех какво точно трябва да е.
лИлавата я бях отписал. Видях какво представлява лейт гейм-ът ти с лейт трета, и просто стоях в играта за да помисля как да процедирам за другите 3 карти. Пак видях лейт 3та, така че реших да играя около това, но също така и да не транзишънвам към лейт гейм, а да продължавам да пресирам в мид-гейма и икономическо превъзходство.
Изпробвах теорията на 3тата карта (не помня коя беше) и се получи доста добре. Тъй като слагаш по-късна трета, тя няма толкова енергия, и може да бъде снайпната по-лесно, особено като оракъла е в моя край на картата. След това се взима леко икономическо предимство и се започва един безкраен трейд с армията ти, която още не назобена.
След като взех 3тата карта се чувствах доста комфортно, направих същото на 4тата, и като стана 2:2 знаех със сигурност, че съм спечелил срещата.
Съвета ми е да видиш атаките, които другите протоси правят с лейт трета, защото така може да се абюзне. Например Harstem много си харесва Zest тиминга с много адепти със спийд и оракули, като слага лейт 3та. Проблемът според мен е, че с този стил ти оставяш зерга да контролира играта, докато ти се опитваш да си изкараш назобената армия, и има малки дупки, които могат да ти дисруптнат играта, като снайп на 3тата. Не съм много наясно как се изиграва ПвЗ-то в момента, но така го чувствах срещу теб.


Numi :Стакиман,това ти беше следващото изпитание ! Въпреки оплакванията на много хора,че звз-то се играе на късмет и че има много random factor,това което видяхме в игрите ти беше доста солидно представяне.Сподели малко и за тази среща!

Nitix : За ЗвЗ се готвех с Demi (lovelove Demi), като играхме супер динамични и завързани стандартни ЗвЗ-та. Срещу Стаки изкарах огромен късмет първите 2 игри. Просто адски не му върза. Не си спомням да съм виждал такова невръзване.
Първата игра реших да засиля линги срещу стената му. Това е най-тъпото нещо, което можете да направите. За щастие 3те кралици се караха коя да е отпред, и кучетата влезнаха и стана парти. „ГГ“
Втората игра на магия ходлнах найдъса му, след това успях да кенсълна 3тата му, което помогна много, но the nail on the coffin беше „битката“ в средата на картата, където лъркърите му се боричкаха с армията ми. Страшно unlucky. Пак „ГГ“
Третата игра щях да му правя 13/12, но по инерция кенсълнах 13тата дрона, и трябваше да е 12пул и разбира се това беше правилният избор, защото явно днес ще ми връзва като за световно.
Винаги ще има ден, в който на човек да не му е ден, и се целим това да са дните, които нямат толкова голямо значение. Просто имах много късмет срещу стаки.Numi : Стигнахме и до финалният ти опонент,а имено видинската машина БъъТъъМъъНъ,играхте цели два пъти,в който ти не загуби и дори карта.Изглеждаше доста уверен в победата на стрийма,така ли се чувстваше докато играеше финала ?

Nitix : Игрите ми срещу Батман, и изобщо целият финал от началото до края се разви точно така, ,както си го бях представил. Очаквах да бия Бтмн, Хлокей да бие Арчи, Бтмн да бие Хлокей, и аз да бия Бтмн накрая.
Първата среща рещу Бтмн беше доста комфортна и се разви на 99% така, както я предричах. Идеята беше каТАлист да е 2ра или 3та карта, за предпочитане 3та, и първите две да го къндишънна да играе на НеРобо. С линг флъд първата игра, и бейн бъст 2рата, се надявах да го тригърна да сложи задължителен старпорт на каТАлист, което е доста близко до фрий уин с Роуч бърор ол-ин.
Втората среща просто играх една идея по-стандартно, но също така и по-сейф, и успях да я взема.


Numi :Винаги,когато си участвал в български турнири си се представял добре,но сега успя и да спечелиш.Разкажи малко за чувството да спечелиш турнир в игра, която обичаш и ти е полу-хоби,полу-работа ?

Nitix : Супер е. Най-накрая първи! На първия си СК2 лан на Анивенчър 2016 станах 4ти, на 2рия Робопартанс във Варна станах 3ти, на 3тия Летс плей Спринг 2017 станах 2ри, така че сега беше логично да стана 1ви КапаРос.

Numi :Видях,че си танцуваш докато играеш и си пееш,смятам че това беше истинската причина да спечелиш,ще ни споделиш ли Kpop листата си ?Kappa 123 или рецептата ще остане скрита като отварата на астерикс и обелиск?

Nitix : Какъвто и Кпоп да пуснете неможете да сгрешите. Плейлиста ще остане тайна. КапаРос


Numi :Разпитах те добре за турнира,но след него нещата продължават и крафта в България също.В последно време често се случва на квалификационни групи за турнири като esl,wesg да сме спъвани от Румъния.Дай ни някакъв коментар по темата (проблемът).

Nitix : За този въпрос трябва да се направи отделна дискусия, защото много може да се говори. На кратко страните около нас имат един класен играч, и почти нула потенциал, докато ние честно казано нямаме играч, който да е минал на следващото ниво, но имаме доста играчи с потенциалNumi :Смятам да задам още един сериозен въпрос и той е свързан с българската сцена.Какво смяташ е нужно на българският старкрафт ''елит''да се подобри и достигне върховете,където са французите,германците,хората от скандинавските държави.

Nitix : Трябва да се внедрим в сцената по един или друг начин и да сме задружни, но да не се отцепваме. Връзките помагат, било то закачки с протата, практис, такива неща. Също така трябва постоянно да участваме в онлайн турнири. Трябва да се покажем на света.Numi :Мислех да избегна въпросите свързани с баланс,но това е старкрафт, хората не спират да мрънкат ! Къде според теб е проблемът в твп и звп,понеже това са най-дискутираните теми в момента.

Nitix : Не искам да отварям торбата с лайната. Не искам да говоря за баланс. В ЗвП стандартната игра минава по-гладко за зерга, но по-добрият играч побеждава. Нито съм Теран, нито съм Протс, така че не би трябвало да говоря за баланс, но всякаш сталкерите са прекалено добри в това да снайпват юнити, и това помага адски много не само при атаките, но и при защитата било то в мейна от дропове или в някаква централна битка. Според мен в ЗвП въпросът е само за кой играта е по-лесна, и в момента това е зергът, докато в ТвП може би има проблем в баланса, но ако не ви оттърва спирайте играта или суичвайте расата. Хванали сме се на хорото, и ще си го играеме.Numi :Ако можеш да откраднеш по едно от уменията на един корейски играч и един български,то кой би бил този играч и кое умение от неговите би взел ?

Nitix : Бих откраднал механиките на Лайф, и танцовите умения на Прадата.

Numi :Благодаря за отделеното време и ти пожелавам весело посрещане на празниците,дано ти подарят малко милосърдие,че другият път да пуснеш по някой друг мап на турнира Kappa.

Nitix : <3 <3

format_align_left 17.12.2017 16:54 от Numi
favorite_border 5
comment 10 коментара

Engineer    
Много добро интервю ! Честито на King Nitix ! Пожелавам му Весели празници и доминация и никаква пощада на международната SC2 сцена! *ZergbOy*
 1     17.12.2017 17:43
Nitix   GSL Code S  
lovelove
 1     17.12.2017 17:51
Numi    
i see what you did there Kappa
18.12.2017 10:53

sasho209 
Честито, добре изигран цар, много ми хареса прочетеното!
17.12.2017 18:13

NoThx  mic  
*rulez**siske*
17.12.2017 18:38

btmn    
Kappa
 1     17.12.2017 23:52

eNeXPi 
Kappa
18.12.2017 08:30

PRADA    
media2.giphy.com/media/18RnbF8lLA9tC/giphy.gif
Г-н Нитикс, но си мисля ... механиките на ПРАДА и танцовите умения на Гугата. Тогава няма да има турнир по SC2 и чалготека в студентски, които да не можеш да покориш Yao Ming
 2     18.12.2017 12:45
Numi    
с твоето макро,може само в чалготеката да си сипва и то не като хората Kappa
 1     18.12.2017 13:11
PRADA    
https://media1.te.../tenor.gif
Say what?!
18.12.2017 17:41

Моля, влезте с потребителско си име, за да напишете коментар.
Затворени залози
Psibet Топ 10
35081. ShteTiGoKajaSpeseN
23122. Lollybear
18673. seriosblack
12724. Scorpion
5785. Engineer
5786. hugoagogo
3807. LETALiS
3408. Dakata
3409. GreenCorsair
30010. Manny
2018 WCS Global Finals
2018 StarCraft 2 WCS Global Finals
41991. ShteTiGoKajaSpeseN
37592. seriosblack
29603. vader
27024. Engineer
26325. Lollybear
21266. StarSwarm
20227. LETALiS
19358. hugoagogo
12229. LimYuLameR
107210. Scorpion

Големите печалби
+2244
1. ShteTiGoKajaSpeseN
+1620
2. vader
+952
3. Lollybear
+769
4. seriosblack
+756
5. Engineer
Грубите грешки
-2660
1. vader
-2097
2. StarSwarm
-1836
3. Engineer
-1267
4. LETALiS
-1172
5. LimYuLameR

Facebook       Twitter       От 18.11.2007      За съдържанието       Пиши ни