БГ POWER - Солидни билдове (PvZ - PvT / ZvP - ZvT / TvP - TvZ)

 
Имаме достатъчно БГ представители в GM (а и не само), които могат да покажат по един солиден билд срещу всяка от по-горе изброените раси! Така масата от нас слабите БГ играчи ще можем да направим по някоя и друга сладка победа в изпълнения с какви ли не .... LADER :-)

P.S. Благодарности отново на NightWarrior за примера му с Carrier build-a !

*ZergbOy*

format_align_left 11.09.2017 11:05 от Engineer
favorite_border 1
comment 30 коментара

NightWarrior 
Аз попринцип знам доста билдове. От едно известно време мога да играя всичко - от най-abuser-ските билдове до стандартни макро билдове или all in-и. Проблемът, който лично аз смятам, че съществува при по-ниските лиги е, че много от билдовете, които са мета в момента са по-трудни за execute-ване на играчи под diamond 1 примерно. Също играчите в по-долните лиги играят много по-различно. Та мисълта ми е какви точно билдове търсиш?
11.09.2017 11:52
Engineer   
Силен билд примерно PvZ като е 2 или 3 бази All in или нещо което почти няма спиране от страна на зерга. Protoss Power :-)
Аз съм Low Diamond 3 и сега опитвам адепт пуш след което минавам на робо с 2 имортала и 4 колоса и напъвам пак. Защото зергите ми играят основно на линги с бейнове и после мас хидра, а ако докарам до лейт ми добавят и ултри или коруптор - бруудлорд !
11.09.2017 15:59
NightWarrior 
Няма билдове, които да са непобедими. Има билдове, които са силни, защото много играчи не знаят как да играят срещу тях, или дори да знаят, ако билдовете са изиграни солидно е трудно да се загуби игра с тях(carrier build pvz и pvt). Няма билд, който да ти гарантира спечелването на играта. Хората правим грешки, взимаме неправилни решения, понякога объркваме билда или взимаме много лош fight. Специално pvz в момента хората експериментират с доста работи. All in Мога да покажа pvz - 8 gate adept all in с fake 3-та. Pvp има много силен 11 gate chargelot archon immortal от 3 бази без газта на 3-тата. Pvt в няма в момента чак толкова силни all in-и, но пък за сметка на това има доста солидни агресивни макро билдове. Ако си заинтересуван как да играеш стандартно срещу зерг мога да направя guide са стандартна игра, тоест отваряш на storm и играеш дефанзивно и правиш харас с призва и carrier transition late game. Новият стил с оракълите изглежда доста интересен, лично аз не съм го пробвал, защото не съм играл sc2 тези дни. Скоро ще излязат и replay pack-а от wcs. Neeb имаше доста интересни билдове срещу зерг, доста агресивни immortal sentry adept пушове. Попринцип мога да направя нещо като guide пак тези дни, но по-скоро кажи теб какво те интересува като match up и стил на игра. Дали искаш макро opening и да играеш late game, или някаква all in timing атака. Ако някой друг се интересува от нещо друго, също да пише. Аз винаги съм готов да помогна с нещо. Мога да си дам и скайпа, ако някой иска да ме пита нещо.
11.09.2017 19:21

Sweps   
Много различно играем всички. Един играе стандарнто друго обича други неща. Трябва да се каже какъв стил на игра предпочитате за да може да се дадът билдове.
11.09.2017 18:38
NightWarrior 
Ами аз, както казах в последно време играя всичко, но си прав попринцип. Билдовете са много относително нещо.
11.09.2017 19:11

Engineer   
Дайте един агресивен All in vs Zerg ...за начало :-)
11.09.2017 21:46
NightWarrior 
Ще кача replay утре.
 1     11.09.2017 23:09
Engineer   
А кериър ръша от twitch как мога да си го сваля на видео, че от там ще изчезне след известно време??!?
12.09.2017 00:05
Xerg  star_border 
https://rg3.githu...outube-dl/

Ползвам тази програма, върши чудесна работа. Има възможност за сваляне на цели плейлисти, извличане на звука от видеото и др.

Изпълняваш следната команда за страницата, на която се намира видеото и в повечето случаи това е достатъчно.

youtube-dl -f best -c 'https://www.twitch.tv/videos/44872303'

Сваленият файл от примера ще е - "How to stop a proxy 2 gate(NightWarrior way)-v44872303.mp4" (~76.95MiB).
 1     13.09.2017 22:18
stakimaN   
+1 за тази програма :)
13.09.2017 23:24
NightWarrior 
Няма да се изтрие, аз съм го запазил.
 1     12.09.2017 01:03

NightWarrior 
Така значи това е replay-я. От преди месец е, а може би и малко повече. Ще обясня няколко неща, защото играта не е точно стандартна. Видях че ще ми прави all in и затова направих пилон си преместих армията там. Попринцип се прави 1 adept stargate, adept, adept, oracle, adept. И всичко друго си е както си е на replay-я. Също играта не трябваше да е толкова близка в някои моменти ама се сбих тъпо няколко пъти. Идеята е да не commit-ваш на fight, а да стоиш pre-split и да го дразниш, за да се сбие той и през това време си warp-ваш още адепти.
http://sc2replaystats.com/replay/5404693
12.09.2017 01:42
Engineer   
Този билд е готин и иска скил за контрол и сплит на адептите, но е О.К. ако зерга играе на линги, обаче ако го видиш, че прави роучки, спираш ли с адептите и минаваш ли на Робо (имортали, а по-късно и колоси) или правиш нещо друго ?!?! Защото зерга като намаси Роучки после задължително вади и Хидри, ако го удържиш :-)
13.09.2017 12:06
NightWarrior 
Идеята на този билд е, че метата е ling bane into hydra bane, тоест почти никой не прави роучове. Ако играчът играе на роучове, е по-трудно. Защото тогава трябва да split-ваш адептите по различните бази и да убиваш workers и постоянно да shade-ваш с адептите. Execution-ът е доста по-труден. В момента уча билдовете на neeb от wcs, когато сметна, че ги правя достатъчно добре, може да постна още нещо.
 1     13.09.2017 15:46
Engineer   
Очаквам с нетърпение
13.09.2017 21:17

Sweps   
Мани тия билдове кажи хак от къде да си взема ?
 1     13.09.2017 17:36
NightWarrior 
Аз ги продавам, пиши ми на лично, ще ти пратя.
13.09.2017 19:56

Scorpion 
Щр задам общи въпроси свързани със Zerg. Зациклил съм на 3250ммр лятото.

0. Играя прекалено буквално билдовете, и оставам цяла игра на фаза muta ling bane или hydra ling bane. Нямам идея каква лейт гейм композиция да търся в ZvP и ZvT и колко бързо трябва да тек-вам към нея.

1. Та, може ли общи насоки и времена за тех за лейт гейм в общия случай?

2. Общ стил за мид гейм и лейт гейм ZvT (Mech)? Лесно го скаурвам и вадя роуч, ама по-натам нямам идея за солидни композиции и подход.

Благодаря
13.09.2017 17:41
Lid   
Аз на мех теран , усетя ли го на иърли гейм , пускам му едно черво в задния двор и наливам 4-5 кралици и рочове докато не се откаже(че не ми се правят игри по 50-60 минути), но трябва да сам го видял още след факторито, иначе ако изкара танкове и найдъса увяхва.


На твоето ниво 1 бейз ravager all in може да върши работа, особено ако терана не скаутва.
13.09.2017 19:42
Nitix   GSL Code S 
1. С мута линг бейн по-трудно се теква и затова повечето го играят до края на играта, освен ако не се стабилизира играта и почнат да банкват ресурси и няма битки постоянно. Затова в ЗвТ вече се играе линг бейн хидра. С линг бейн хидра можеш да пуснеш инфестейшън пит след 5-6 хидри и да имаш много ранни ултри. С хидрите почти винаги се случва да блокират бейновете зад тях, защото имат много рейндж, малки са, и правят арка около юнитите които бият, затова винаги трябва да ги държиш отзад когато се наливаш, и ако блокират нещо да отвориш място като ги сплитнеш.

-Инфестейшън пит: Може и веднага след Леър с Хидра ден-а, но е по-сейф след 6-7 хидри и няколко бейна. Хайв веднага след инфестейшън пит. Ултралиск кавърн веднага след Хайв, и приоритет са ти армор ъпгрейдите. на 2ро място мелее ъпгрейди и адринал.

-Ако играеш линг бейн мута правиш +2 атака на мутите 2/2 на лингите и бейновете, и масиш мути. Ако играта нещо се стабилизира инфестейшън пит и хайв, ултри, 3/3 +3 атака на мутите. Брудлордите са безполезни срещу теран.

Срещу протос почти цяла игра се играе линг бейн хидра, като или се добавят тек суичове на мути, лъркъри, или брудлорди. По принцип всеки тек към хайв срещу протос е рискован. +2 мелее ъпгрейдът е много важен, защото 1шотваш проби.

Като тек, или с хидра дена слагаш рано спайър, или след като изкараш солидна армия (160-170 съплай) текнеш към лъркъри, или направо инфестейшън пит, и слагаш едновременно спайър и пускаш хайв за да станат едновременно. след това веднага ъпгрейд на Спайъра и брудлорди. 8-9 брудлорда поне. Като станат брудлордите взимаш всички кралици с армията за трансфюз. Докато текваш към брудлорди гледаш да разхождаш протоса с линги и бейнове да го държиш в неговия ъгъл. Ултрите могат да се използват в редките случаи когато протосът е на 1 робо и няма много имортали или когато армията му е била изчистена и не прави нови имортали.

2. Срещу мек трябва бърз тек към вайпъри с хидра роуч или хидра линг бейн. Бейновете добре чистят хелбатите и след това лингите поемат доста от ударите на торовете. Проблем е когато теранът има много викинги, защото вайпърите умират преди да са пуснали каквото и да е. Можеш или малко да ги самоубиеш, да пуснеш чума на викингите, и да се молиш да не ги сплитне както трябва, или да стоиш извън реинджа на танковете и да дърпаш неща. Ако теранът е извън позиция и викингите са малко, можеш да пуснеш облаци на танковете и да се налееш, като гледаш беиновете да гръмнат в хелбатите, и дърпаш вайпърите малко назад след облаците, за да не умрат преди да пуснат 2рата порция облаци. Ултра лейт гейм може да се играе с брудлорди, обаче е супер трудно, защото брудлордите са много тъп юнит. Гледам също така някои добавят ултри за танк в хидра вайпът композицията и е по-лесно за мениджмънт.
 2     13.09.2017 18:08

NightWarrior 
Мхм, за съжаление клиповете са се изтрили, мислех, че съм ги запазил. Както и да е, ако правя гайдове, ще ги качвам в youtube за напред.
 1     13.09.2017 23:44
Engineer   
и да даваш линкове :-)

Аз лично ще чакам с нетърпение гайдовете ти, че нещо го позакъсах в ладера :-)
14.09.2017 09:20

Engineer   
Я кажете метата с Дарковете срещу Зерг отпадна ли вече ?!?!
По едно време изкараш ли бързи даркове и зерга бързаше да помпи GG, ама сега като че ли май това вече не върви ?!?!

Дайте мнение ... пък може и гайд :-)
15.09.2017 09:08
Lid   
Ако искаш на зерг да му е гадно , тръгваш на кенън ръш само да му секнеш хатчовете и той сам ще лефтне :D
15.09.2017 19:46
Scorpion 
Solid build Kappa
Но си е досадно да ти правят малко кенън ръшче с преход към скайтос.
Ако сварят да блокират и втората с пилон, съвсем се иска силна концентрация от страна на зерга.
16.09.2017 10:31
Numi   
В момента даркове прави само зест и то само,за да изненада понякога опонента си от шокиращата мета с два оръкала или 200.Дарка е стара мета която се контрира по доста начини.Единят е просто да ти дропнат линги в базата и си пред избор дали да се защитиш,или да ползваш офанзивен уорпин с надеждата и ти да направиш някакъв дмг.В ниските лиги дарк темплара си е имба,можеш да си го правиш,защото хората рядко играят правилно и шанса да няма никакъв детектор и въобще да те е скаутнал е огромен :D
 1     15.09.2017 13:17

Engineer   
Гледах NEEB да прави оръкъл и после чардж зелоти с 2 аркона и призма ... много мощно ми изглежда !

Дали наистина е така или просто защото Той го прави да изглежда толкова лесно :-) ?!?!
15.09.2017 15:29
Nitix   GSL Code S 
PvZ е волна програма от ол-ини и прешъри, които зергът трябва да скаутне и реагира. Ако е изиграно като хората стандартното Отварям_с_някакъв_харас_инто_силна_атака с 3та, която може и да не се използва работи в 99% от случаите.
Има 3 вида зерги:
1.Тея, дето скаутват и реагират правилно (Мит. Няма такива) - няма да ги срещнеш
2. Тея, дето немогат да скаутват и реагират и затова през определени периоди от играта правят юнити да са сейф - aka. Ел Застрелвам се в крако. те малко по малко остават икономически назад и докато имат добра армия в началото и средата, в края издишат.
3. Тея, дето играят метата и не им дреме друго - aka Ел Тарикато. 6-7 кралици, 70 дрона, 4 линга. Пазим се от оракъл с кралиците и щракаме с пръсти, обаче ако е нещо друго като чарджлоти или адепти изпъваме крачетата.

2рия вид сами се поставят назад, без да правиш нещо особено, и може да не работят такива атаки срещу него. Ако видиш някви 20-30 линга, роучи, и кво ли не а пича още няма 3та (или няма нито един дрон на 3тата), значи по-скоро не на атаки такива.

3тия вид е бонус.
 1     15.09.2017 16:19
Engineer   
Благодаря King Nitix ! Това е безценна информация. Лошото е само , че повечето зерги правят маси линги с бейнове и спокойно вземат 3-та , а понякога дори и 4-та база без да мога с Протоса да ги накажа кой знае колко много, зашото се изливат като вълни на цунами и просто ме пробиват малко по-малко и несмогвам да ги удържам :-(... другото е 3-4 линга в началото и масят роуч- раведжъри за оу ин !
2-рия вид е основен срещу който играя. Проблемат ми с тия от този вид е че постоянно са ми на прешър и ако ги удържам и не дропя нещо да ги тормозя, само ме оставят за 2 мин и след това на 4 - 5 хача и са текнали , а от там нататък аза съм много назад.
Не пресирам ли зерга от начало и понабере ли скорост ... мъка !
15.09.2017 17:58
Nitix   GSL Code S 
Според мене решенията на всичките ти проблеми са Старгейт. Старгейт инто 2 допълнителни гейтуея и 3та база. . 1 оракъл, 2 оракъла, воид рей, и си 100% сейф, а ако той се е излъгал да прави не-дрони автоматично си напред. В легаси ЗвП-то работи така, че протосът е напред по дрони до около 33-34 или нещо такова, ако не пропуска да ги прави и не се съплай блок-ва, и това не забавя по никакъв начин старгейта или допълнителните гейтове. Назад е, и после настига протоса с инджекта, който се случва тогава, и сатурира натурала си. Ако реши да ползва инджекта за линги и бейнове ще бъде ужасно назад, а това се холдва лесно с оракъл. Ако след това реши да агресира с роучи и линги, просто правиш войд и лесно холдваш с оракълите, войда, 3те гейта които правят адепти, и мадършип.
Обаче привиквам да се изкаже бок Нуми, който ще има да каже по-добри неща от гледна точка на протоса.
15.09.2017 18:07

Моля, влезте с потребителско си име, за да напишете коментар.
Затворени залози
Psibet Топ 10
99681. LETALiS
27002. StarSwarm
15823. vader
4684. seriosblack
3605. PRADA
3106. LimYuLameR
3007. t0ssboy
2608. Warlord_bg
2609. Licus
26010. HloKeY
2018 GSL, Season 3
51081. LETALiS
17342. vader
12203. Engineer
6904. LimYuLameR
6005. StarSwarm
6006. Nitix
4927. seriosblack
4408. Lollybear
4169. PRADA
14010. HloKeY
Мъдрите залози
+4500
1. LETALiS
+2100
2. LETALiS
+1600
3. StarSwarm
+1243
4. LETALiS
+1222
5. LETALiS
Вярващите в PRADA
-800
1. Engineer
-800
2. Nitix
-800
3. StarSwarm
-756
4. PRADA
-672
5. vader

Facebook       Twitter       От 18.11.2007      За съдържанието       Пиши ни