Турнири и събития
18:30
Replays
StarCraft 2
BroodWar
Heroes of the Storm
Random

TvZ на Othello

LETALiS  -   
Какъв е проблема. Всъщност те са два. Първият е, че по принцип съм слаб, а вторият, че на тази карта губя почти всяка TvZ игра. Muta атаките винаги успяват да ме забавят, а стигне ли се до втора междинка, която е доста открита, ми е доста трудно да пазя както нея, така и да се предпазвам от drop. Пространствата над междинките са много добри за стоварване на танкове, но срещу зерг на поне средно ниво това няма как да стане, я заради mutalisk, я заради scourge.

Някакви съвети?
31.08.2008 18:54

Losso  -  
наблегни на туретите на хай-граунда над експа, 3 отгоре и 1 отдолу, всичките когато са един до друг трудно могат да бъдат пипнати..
иначе е препоръчително след експа да направиш бърза академия и да ходиш да го ебаваш, защото иначе може да хване третата газ, която е близо до мейн-а му и ако успее ще се почувстваш нещастен.
а когато ти хванеш втори експ и си със 3 бази, бих предложил на всеки не-прогеймър да пусне няколко фектърита и да почне да масира танкове.. да си харчиш всичките пари за марини е буквално невъзможно
и между другото, 2ракс без бърз експ е много добър билд на отело.. виж Flash vs Rumble (WCG Qualifiers)
31.08.2008 20:02

LETALiS  -   
Аз по принцип играя с 2ракс без бърз експ, но идва един момент, в който зергите ме правят каквото си искат. Когато дойде с mutalisk е много съмнително, че ще имам 4 кули, кули за експа и cc в междинката естествено. Може би е постижимо, но явно аз нещо бъркам тогава. -_- В най-добрия случай се стига до ултралиски и там вече всичко свършва или defiler, ако играя срещу някой по-добър зерг.
31.08.2008 20:34

Losso  -  
не си губи първата групичка (там 14-16 юнита) и след това недей да правиш повече марини, нека ти стоят празни бараките - така ще направиш експа и туретите много по бързо.. иначе моеш да дадеш реп
31.08.2008 21:58

Kalin 
Poprincip ne sym mnogo opiten sus old school 2 rax build bez expo , no moga da ti kaja kakvo da napravish ako igraesh FE.
Zna4i turretkite koito pravish na exeto trqbva da sa pod edna liniq ili s drugi dumi kazano ako imash 2 turreta na highgrounda to i dolnite da sa v 1 redica , po tozi na4in 6te udrqt zaedno mutaliskite i sa po-za6titeni , pravish 1 ili 2 turreta po tvoq precenka do raxovete ti i pone 2 do mineralite na bazata , pravish bunker na vhoda i go pulnish , mojesh da ostavish nqkolko marinki blizo do turretkite ,a s ostanalite 1-2controla+medics(ako ne si go ru6nal za sunken break) gi ka4vash na high ground da 4akash mutas , 6tom napravish +1 i imash kum 70-80limit si svoboden da kra4osvash kartata predi masata lurkeri da te podgonili , ako neuspeesh da mu ubiesh expoto probvai pri 10minutniq blob da imash i 2 dropshipa gotovi da snesat v glavnata mu baza ,cakata e 4e toi nqma da ima armiq v glavnata poneje 6te se opita da te surroundne po flangovete kogato razpunesh tankove pred naturalniq mu exp.Sled tova ako ne si go bil ve4e sledva da expandesh i mnogo drops i pushes.Uspeh!
Izvinqvaite za latinicata znam kolko grozno izglejda..
31.08.2008 22:40
Редактирано от Kalin на 31.08.2008 22:41

LETALiS  -   
Теорията е хубаво нещо и аз я знам по принцип, но на Othello не ми се получава. Явно изоставам с timing-а на нея, за което нямам обяснение. Страшно ме заобикалят по фланговете, а с тези стени на картата понякога това не се забелязва и късно се реагира, но както казах основния ми проблем са мутите xD
31.08.2008 23:19

Losso  -  
Ето какво става, когато нямаш турети, не играеш добре и имаш 5к ресурс в края.
http://www.sendspace.com/file/qnknaj
31.08.2008 23:46
Редактирано от Losso на 26.09.2008 13:44

SlayerS_BoxioR 
pravi6 6 turretki v glavnata 4 v 2 exp i prez tva vreme se razviva6 za 1 atacka vuzmojno nai burzo po strategi4eska igra. tolkova mnogo turretki vs zerg po4ti nete bavi!, marina e 50mineral a turretkata 75.. -3 marina 6te si po malko 6toto 6te ima6 +3 4 turretki. + tva sam gledal BoxeR po4ti vinagi igrae za mnogo turretki vs zerg :)
01.09.2008 00:24

LETALiS  -   
SlayerS_BoxioR wrote:
pravi6 6 turretki v glavnata 4 v 2 exp i prez tva vreme se razviva6 za 1 atacka vuzmojno nai burzo po strategi4eska igra. tolkova mnogo turretki vs zerg po4ti nete bavi!, marina e 50mineral a turretkata 75.. -3 marina 6te si po malko 6toto 6te ima6 +3 4 turretki. + tva sam gledal BoxeR po4ti vinagi igrae za mnogo turretki vs zerg :)

По този съвет ще дам повече пари аз, отколкото зерг с 6-7 мути.

Между другото как се казва: мути или мюти XD

*noob*
01.09.2008 00:26
Редактирано от LETALiS на 01.09.2008 00:35

Kalin 
Ами щом тайминга ти е главния проблем бих те посъветвал да изгледаш игрите си на който губиш и сам да видиш кога е трябвало ,а не си направил нещо.

До колкото до стените етц е хубаво когато тругнеш да пуш да пратиш по едно ЕСВ от 2те страни от който той би могъл да те заобиколи или просто да тръгне кум твоя майн.
01.09.2008 00:55

SlayerS_BoxioR 
Morello da prav si, i da gleda po rano da puska vijen na 3 hatch na zerga 6toto 90% vinagi zerga spire'to slaga tam. A Ako ne uspee da vidi togava prai zadaljitelno turretki 6toto posle kut gubi6 6te si sujelqva6 4e " 6to ne slagah turretki weeeeee :(" nikoga ne riskuvai v na4aloto s terran vs kakvoto 6te bude! igrai garantirani igri za da moje da se nau4e6 :)
01.09.2008 08:04

LETALiS  -   
Morello wrote:
Ами щом тайминга ти е главния проблем бих те посъветвал да изгледаш игрите си на който губиш и сам да видиш кога е трябвало ,а не си направил нещо.

До колкото до стените етц е хубаво когато тругнеш да пуш да пратиш по едно ЕСВ от 2те страни от който той би могъл да те заобиколи или просто да тръгне кум твоя майн.

Да, scv пращам, но си иска да имаш доста игри, за да се сещаш всеки път, ако действието е динамично, а аз съм не пълен, но все пак новобраец с терран.
01.09.2008 09:54

SlayerS_BoxioR 
za tova "Letalis" taq igra e za umni hora ! :D :D :D
01.09.2008 19:26

VampY 
Аз на тази карта играя нестандартно , или се заграждам и почвам бързи райтове или се защитавам с 2 бункера и вада голяти със сайнс весели защото стигне ли се до марини с медици vs псета и уъркари на тая открита карта си ме цакат както си искат за това гледам да надхитря врагО .
08.09.2008 12:17

SlayerS_BoxioR 
igrai si za marini medici baba kvi goliati kvi 5 lv ;D za goliati ostavi na boxer toi da vi pokaje kak se igrae za goliati. :) viq purvo se nau4ete edna strategia s marini medici za fast 2 exp i t.n posle igraite goliati moliati :D
08.09.2008 20:03

iF-Sexy  -   
edinstvenniq dobyr igral na mashini nqkoga za men e bil yosh vs zerg .Nikoi ne se e otkazval ot marincite dori NTT ;; :)~
09.09.2008 23:19

VampY 
Абее машините са си оферта мене лично ме кефи да разнообразявам играта си с по-иноваторски стратегии , а не да играя като бот нон стоп на марини и медици . С еднообразни стратегии колкото и да са сполучливи се стига до един момент дето играта писва.
10.09.2008 01:25

dobber 
Аз като човек които е играл активно 98 и 99та по малки квартални турнирчета, мога да ви кажа че това което се играе в момента е изключително скучно. По това време, нямаше такива постолати относно билдовете, които да се следват и играта беше изключително "cheesy" през почти цялото време. Разбира се, не бяхме толкова добри колкото сте вие в момента, и разбирането за играта беше тотално различно, но поне винаги беше изключително интересно.
10.09.2008 01:42

SlayerS_BoxioR 
axax viq pomnite li si pone va6te sistemi ? tova 4e viq pravite sled gaz stanicqta 1 marin ili supply tova si e druga sistemna strategia e na tova se vika strategia s 1 baza ili 1 mineral ili 1 unit razlika da igrae6 tova si e tvoita sistema :) tova 4e macroto marini medici pravite nezna4i 4e e edin i su6t sistemni strategii :D
10.09.2008 07:41

CopyMyDNA 
Izlez ot matricata molq te
10.09.2008 10:33

Facebook       Twitter       От 18.11.2007      За съдържанието       Пиши ни