Replays
StarCraft 2
BroodWar
Heroes of the Storm
Random

Как да запиша VOD? Live Stream?

Sutura 
Привет на всички,

искам да Ви попитам как да запиша VOD на някой риплей примерно? какви програми ми трябват? Обикновено гледам на разни частни стриймове какво ползват, но не съм пускал GLHF.tv от доста време и не знам какво използват за Вод и за лайф стрийм>? Ако някой знае и иска нека ми драсне един ред, или тук или на лично съобщение. Предварително благодаря
25.01.2011 18:30

OutOfTouch  -  
Понеже темата е в SK2 графата предполагам, че става въпрос как да записваш от тази игра. За съжаление немога да ти помогна конкретно за нея, но преди време се постарах да направя 2 подробни видеота с обяснения как се правят VODs , само че за SK1. Опитай тези варианти, някой може и да сработи при СК2.

Camtasia - http://psistorm.e...ead_id=467

HyperCam - http://psistorm.e...ead_id=466
25.01.2011 19:26

Sutura 
Благодаря, и двете видеота ги дръпнах с Орбит-а. Добре е, че са в 720 точки- много добра работа :)
До колкото схващам първата програма може да е само за Sreencast, дори да е open-source: като плъг-ин-а на Мозила, който позволява да се записва Скрийнкаст.
VirtualDub e open-source, но Камтазия има лиценз от 285 евро- ще и потърся алтернатива, но може и просто да я кракна. :D
25.01.2011 20:38
Редактирано от Sutura на 25.01.2011 21:00

OutOfTouch  -  
И Camtasia и Hypercam са програмите за записване. И двете записват прозорци, екрани, игри..квото имаш им дадеш тва записват. Virtual Dub-а е за обработка на клипа. Мисля, че всичко това е казано в клиповете. Може да ползваш и други програми за да намалиш размера на крайния клип, не е задължително да е Virtual Dub. Последната е безплатна, но другите двете програми са платени, за това търси кракнати версии, като на Camtasia гледай да не е последната версия. Аз ползвам Camtasia Studio 3.1.2 (15 June 2006) и HyperCam 2 v.2.10.02 + crack .
26.01.2011 00:37

Sutura 
Реших да пробвам първо със софт с безплатен лиценз. Двата най-популярни са CamStudio и Jing. Дръпнах първия версия 2.6 (бета). Много интуитивен интерфейс, но пробните резултати не са добри. Направих настройките, но за опциите на видеото ми дава това:
img171.imageshack.us/img171/192/optionsy.th.jpg

От изредените компресии ползвам тази първата Microsoft Video 1. Резолюцията на монитора е 1680х1050, на толкова го цъкам и Крафта, но записите късат ужасно много. За сега само експериментирам. Видях, че последната версия на Камтазия е 7.1, но ще видим кога ще я пробвам. :)
26.01.2011 20:36

OutOfTouch  -  
Няма да стане от първия път. Трябва бая да си поиграеш и евентуално с някоя програма..с някои настройки ще се получи. Ползвай само на TechSmith кодека..останалите имат редица недостатъци.
Не бях чувал за Jing, но гледам, че е програма отново на TechSmith, така че задължително ще я пробвам.
27.01.2011 00:28

OutOfTouch  -  
Пробвах безплатната версия на Jing и изглежда доста добре. Прави и хубави записи. Но изходния файл е странен формат .swf май беше. Трябва ми Про версията на програмата за да мога да записвам wmv-та. Има я на торенти, но с троянец вътре. И за сега остава варианта да конверитрам тия .swf-та в някакав друг формат..доста неприятно. Ти намери ли някаква алтернатива Sutura ?
01.02.2011 10:41

Sutura 
Здрасти,
за малко бях изоставил задачата. Ами това казват било добра алтернатива: http://www.micros...rview.aspx , но безплатната версия записва само до 10 мин. Изтеглих инстал_файла, но не съм го слагал. Пробвах Jing като теб и наистина върви по-добре от КамСтудио, но пак ми сече малко и това навежда на мисълта, че май проблема е в моя телевизор. Мисля да пробвам с Камтазия кракната и ако пак не видя гладък фреймрейт- значи компа ми е стар и не може да се справи със задачата. :)
01.02.2011 13:36

OutOfTouch  -  
Със HyperCam опита ли ?
01.02.2011 17:28

Facebook       Twitter       От 18.11.2007      За съдържанието       Пиши ни