Letalis написа:
Началният коефициент за всеки играч по принцип е 1.8
Даже и еврофутбол не са с такава печалба. Тия 10% дето се губят за какво ще са ти?
Понеже
никой не ми отговори в
темата, не знам на какъв принцип работят в gosugamers, но ето два варианта, който могат да ти помогнат за изчисляването на коефициент за дадено събитие.
Най-лесното е, коефициента да се сформира само и единствено на направените залози до момента, но в това се крие риск, тъй като играчите с повече "минерали" могат лесно да спеколират/тва го обяснявах в статията в която
никой не ми отговори/, за това по-добрия вариант е, коефициентите да се пресмятат след приключване на залозите и съответно "баницата" да се дели според инвестициите от позналите играчи.
Втория вариант е сравнително по-елегантен и е изграден на статистика. Изкарваш статистиката на играча като цяло или само срещу определения противник(съветвам те, да разделиш играчите на няколко подкласа и съответно да си правиш статистиката за всяка по отделно. Смисъл имаш Amateor, Semi pro, World class) и правиш следната дроп - загуби/победи и прибавяш единица.
Пример: X vs Y се отнасят както 4:6, т.е. Х има 4 победи, а Y - 6. За първия играя получаваме 4/6+1~1.66, а за втория - 2.5. В този случай от 20 залога, играчите ще са си разпределили почети същият сбор от точки, който са имали предварително. Освен статистиката, трябва да се влияем им от залозите на потребителите, т.е. ако видим тенденция към залог на Y е нормално да понижим коефициента му с толкова, че накрая сметките да излезат точни, но в букмейкърските компании с това се занимават цели отдели, а ние сме ограничени от към човешки ресурси и време, така че, според мен, трябва да се спреш на един от двата варианта и да се впуснеш в света на PHP :)
Според мен, по-интересна и атрактивна ще бъде втората схема.