LETALiS -
15 лимит -> Supply Depot
15 лимит -> Barracks
15 лимит -> Refinery
15 лимит -> Supply Depot
100 газ -> Factory
сега, ако видиш, че е 2 hatch, аз лично си бавя експа, за да не ми се забави tech-a и като дойдат муталиските да гледам умно =) Първият vulture е задължителен, за да си спокоен за лингс и за да скаутнеш картата. Ако видиш някакви хидралиски или den, според мен е задължително да играеш мини като начало, защото те ти дават сигурност и срещу hydra rush и срещу lurker. Ако е 3 hatch, аз си ескпандвам и добавям още едно factory, когато имам ресурси.
Какъв му е tech-a би трябвало да можеш да разбереш с SCV-та в началото и vulture-a или няколкото vulture-а, ако продължиш с тях. Ако има шанс да се вмъкнеш в базата му, може да го направиш дори да е обречено. Vulture са евтини, а може да е скрил някоя сграда и да го разкриеш. Минирай основните пътища по картата. Не е нужно да правиш големи минни полета, просто слагай мина тук там, хем за да правиш щети, хем за да следиш от къде се движи зерга. Задължително е и да имаш едно-две scv-та, които да си ходят наляво-надясно по картата (може едно по експанжъните и едно около базата ти, за да забележиш има ли индикации за дроп. И....така
Според мен е по-добре просто да се пазиш, да следиш картата с vulture, за да не даваш на зерга просто ей така да си хваща бази и да си хванеш още едни ресурси преди да имаш готови 2-1 ъпгрейдите. Когато това стане, топката вече е в твоята половина. :)
Добре е да харасваш, но ако нямаш бързина за всичко, просто гледай да се пазиш добре, да си наясно какво прави зерга и къде са базите му и да се повлачиш с танкове малко по малко напред, за да експанднеш още веднъж. Хубаво е да имаш около 6 факторите, докато си на 2 бази, като си хванеш още едни ресурси, добавяш още 3-4...
Не забравяй мините по картата и си използвай максимално comsat-а.