Replays
StarCraft 2
BroodWar
Heroes of the Storm
Random

TvZ - започване с CC след скаут

LETALiS  -   
От известно време (макар че наскоро почти не съм играл поради липса на време) изпробвам нов оупънинг срещу зерг, но не знам дали стратегията е стабилна или опонентите ми са объркани и не реагират добре срещу нея.

Та, започвам със скаут с работник, след като същия ми е завършил първото депо на входа. Видя ли, че зергът се опитва да пуска хач, веднага си пускам и аз център и след това барака, веднага щом имам пари. През цялото това време съм правил работници нон стоп. Продължавам с газ, бункерче, няколко марина според ситуацията, фактори и втора газ. Правя второ фактори и бързината на първия ми танк зависи от това, което скаутна в зергската база. Продължавам с хелиони по картата и викинг при първа възможност, за да чистя оветата. Хелионите ми дават време преди мутите да се появят, защото зергът инвестира в роучове, с които да пази трите си бази. Имам доста работници и затова бързо взимам газта си навсякъде, за да ъпгрейдвам стабилно и след като имам 3 бази и 3 работещи факторите, започвам да добавям raven-и, които да цепят муталиските и да ми дадат предимство при поява на Swarm Host. При първа възможност започвам да ъпгрейдвам и биото и да слагам 4-5 бараки с реактори, а мога да си го позволя, защото имам бърз експ, много работници и ранна газ на всички залежи. След като стопя първия му опит за атака, излизам на картата с това, което обикновено е между 160-200 лимит от почти напълно ъпгрейдвана био-мей армия, която заедно с рейвъните досега се справя умело с всичко, което може да дойде насреща. Важно е обаче да се слагат и хелбати в микса, защото поемат много бой и помагат много срещу всичко по земя.

Е, мнения? Има ли нещо с добър потенциал в този начин на игра и има ли някакви големи слабости в билда, които могат да ми костват играта рано-рано?

Забележка: залагам на този начин на игра главно на карти за двама. На карти за четирима си пускам експ, без дори да скаутвам хахахаха :D
23.03.2014 21:02

IlPrincipino 
Рейвъните не са контра на мутите, защото като им пуснеш сийкър мисъл те просто бягат и се връщат след 5 секунди, а енергията ти вече я няма. Според мен ще страдаш доста точно от мутите с този опънинг, още повече ако зерга си играе стандартно и не прави роучове, а най-лошото, ще е 2 басе мута за теб.
23.03.2014 22:52

LETALiS  -   
Ама аз имам и 2 тора поне, когато видя, че е дошло време за мутите -_-
23.03.2014 23:28

vuto 
малко по-добър зерг няма ли да се справи с хелионите използвайки само линги и царици и да не си загуби таймига с мутите?
24.03.2014 00:42

PRADA  -   
Вито грешиш братинка.
Малко по-добрите Зерги не са се изправяли, пред Плевенския левент Иван Спахийски. Не може да знаеш, колко си добър на СтарКрафт преди да си играл срещу него. А и предполагам, че с неговото микро на моторите и милия Джаедонг ще има нужда от роучове и кули за да се справи и целия тайминг отива по дяволите. : (
24.03.2014 02:20

vader 
Иване, мощ си. Продължавай така и мачкай зергите.
24.03.2014 08:22

LETALiS  -   
Мутите не ме притесняват много, защото, когато зергът не направи трета база, просто си бавя моята и вадя по-ранна защита. Проблемът ми обаче е картата с голд базата, защото това тотално контрира алчния ми старт. Дано я променят или махнат ;D
25.03.2014 01:20

StarSwarm  -   
срещу такъв грийде плей, ще те остсавя да си сложиш 3 CC, и ще те изкарам на 2 бази, няма какво те бавя и няма да те оставя да се развиеш, тази стратегия е доба за late game, но няма да изкараш много ако си vs добър зерг, нямаш с какво да го спреш, дори и да няма роучове много линги с няклколко бйлинга и си до там
25.03.2014 08:37
Редактирано от StarSwarm на 25.03.2014 08:38

LETALiS  -   
ами да тестваме с някой вместо само да говорим на теория :)
25.03.2014 09:28

Engineer  -   
Поздравявам Letalis за хубавата тема, а и всички останали за добрите коментари. Може ли обаче да помоля някой добър Protoss (който пожелае) да напише такава тема с добър build за Protoss срещу Terran и срещу Zerg ?!?!?
(p)(p)(p)
25.03.2014 11:12

IlPrincipino 
Jinsus знае един билд срещу Теран... 2 Гейта пред базата му и кронабуустваш зелоти или нещо такова *ZergbOy*
25.03.2014 15:17

PRADA  -   
Senpai коя дивизия си ? Ако си по нов играч в по-долна дивизия, лично моето мнение е да не живееш с мисълта, че някой по-опитен играч ще ти каже 2-3 трика и ще почнеш да газиш всичко наред за щастие стратегиите и в частност СтарКрафт не работят така.
Ще ти споделя, моето мнение пък ти сам реши за себе си.
Най-важното е да се фокусираш върху това да не правиш елементарни грешки а повярвай ми сигурен съм, че правиш такива. Изчистиш ли тези неща от играта си нивото ти ще се вдигне неимоверно и вече може да мислиш за стратегии.
Разбира се, изгледай 20-30 игри на прогеймърите просто за да добиеш ясна представа на какво как да реагираш след, което се фокусирай върху макрото а след това и върху микрото си, не се съплай блоквай скаутвай постоянно бъде агресивен а с времето и опита ще придобиеш и знанието кога да се биеш кога да бягаш кога да разменяш единици и т.н
Успееш ли с тези 2-3 не лесни неща всеки един по-опитен протос с удоволствие ще ти помогне с билдове.
Успех !
25.03.2014 16:01
Редактирано от PRADA на 25.03.2014 16:06

Engineer  -   
Jinsus достатъчно съм го гледал за да не му се връзвам и използвам билда :-) , а като отговор на PRADA :
Аз съм Platinum EU - Engineer#611 :-) Това предполагам ще обясни интереса ми към стабилен билд с/у двете други раси :-)
Благодаря за съвета на PRADA ....грешки правя :-) ама и някой интересен, а и стабилен билд би ми дошъл добре :-)
(p)(p)(p)
25.03.2014 17:26

PRADA  -   
Ти също играеш срещу неопитни играчи.
Харчи си парите - гледай си базата, опитвай си да си мърдаш единиците добре и оставяй другия да прави грешки като копира про-билдове ти си играй играта правилно и ти гарантирам, че до 1 седмица ще си в даймънд
25.03.2014 18:31

StarSwarm  -   
Letalis написа:

Не считам че съм от добрите зерги, но не отказвам предизвикателство, въпреки че ще загубя : )))
25.03.2014 19:10

LETALiS  -   
StarSwarm написа:
Letalis написа:

Не считам че съм от добрите зерги, но не отказвам предизвикателство, въпреки че ще загубя : )))
Няма нищо срамно в това да загубиш от Леталис TRUE STORY
25.03.2014 19:48

StarSwarm  -   
че кой го е срам, няма срамно в загубата, има поуки :p
25.03.2014 19:54
Редактирано от StarSwarm на 25.03.2014 19:55

Facebook       Twitter       От 18.11.2007      За съдържанието       Пиши ни