LETALiS -
От известно време (макар че наскоро почти не съм играл поради липса на време) изпробвам нов оупънинг срещу зерг, но не знам дали стратегията е стабилна или опонентите ми са объркани и не реагират добре срещу нея.
Та, започвам със скаут с работник, след като същия ми е завършил първото депо на входа. Видя ли, че зергът се опитва да пуска хач, веднага си пускам и аз център и след това барака, веднага щом имам пари. През цялото това време съм правил работници нон стоп. Продължавам с газ, бункерче, няколко марина според ситуацията, фактори и втора газ. Правя второ фактори и бързината на първия ми танк зависи от това, което скаутна в зергската база. Продължавам с хелиони по картата и викинг при първа възможност, за да чистя оветата. Хелионите ми дават време преди мутите да се появят, защото зергът инвестира в роучове, с които да пази трите си бази. Имам доста работници и затова бързо взимам газта си навсякъде, за да ъпгрейдвам стабилно и след като имам 3 бази и 3 работещи факторите, започвам да добавям raven-и, които да цепят муталиските и да ми дадат предимство при поява на Swarm Host. При първа възможност започвам да ъпгрейдвам и биото и да слагам 4-5 бараки с реактори, а мога да си го позволя, защото имам бърз експ, много работници и ранна газ на всички залежи. След като стопя първия му опит за атака, излизам на картата с това, което обикновено е между 160-200 лимит от почти напълно ъпгрейдвана био-мей армия, която заедно с рейвъните досега се справя умело с всичко, което може да дойде насреща. Важно е обаче да се слагат и хелбати в микса, защото поемат много бой и помагат много срещу всичко по земя.
Е, мнения? Има ли нещо с добър потенциал в този начин на игра и има ли някакви големи слабости в билда, които могат да ми костват играта рано-рано?
Забележка: залагам на този начин на игра главно на карти за двама. На карти за четирима си пускам експ, без дори да скаутвам хахахаха :D