Здравейте крафтъри,
Явно "Последният Цар" създава достатъчно интерес щом имаме на лице първия евентуален играч които е играл с хак. Разбира се аз ще оставя на всички Вас да прецените и да дадете вашето мнение по въпроса. Става въпрос за игрите на Numi & BaronSully от квалификацията на 06.02. Предоставям Ви тезите на MetHiX, Numi, stakimaN & Btmn. Можете да намерите и линкче с реповете на края, за да ги изгледате, да прецените и да напишете вашето становище.
Ако ByronSully се потвърди че е използвал хак, ще бъде дисквалифициран от груповата фаза на "Последният Цар", като на негово място ще застане Numi. Също така ByronSully няма да може участва в турнирите които аз организирам.
Тезата на MetHiX :
Извинявам се за wall-of-text-a момчета, но искам да се аргументирам напълно. Всичките описани неща можете да ги проверите сами в реплеите,които Нуми предостави.
0 скаут и 3те игри буквално.Нито една проба, нито една халюцинация,нито един observer.Нищо.Всичките игри.
Deadalus Point - не скаутва с проба нито в мейна си за прокси,нито скаутва опонента.
- Отваря на Старгейт и отново без да скаутне позиционира фениксите си на подозрителни места,за да пресрещне евентуалния Oracle(нуми отваря с оракули).Дори (отново забележете без никаква информация за билда на опонента си) решава да прибере Mothership Core-a си за да пусне Overcharge,ако дойдат oracles.
25 секунден camera lock,в който мърда армията по картата извън полезрението си.По принцип camera lock-овете и peak-овете през fog of war се водят за 100% доказателства.В трите си игри той прави и от двете : )
Без никаква информация напада natural-a на Numi точно преди да е завършил. НЕ Е скаутвал с феникси, нито с халюцинаций,нито с проби,няма никаква форма на detection , но хуква през глава да deny-не експанда на Numi.
Yeonsu LE - Играта с може би най-явните прояви.Не е нужно да казвам,че цялата игра не е изпратена нито една проба,нито една халюцинация,нито един обзървър,който да скаутне какво прави опонента.
Най-явната маневра с 3 дарк темплара,в която заобикаля observer и армия,за да влезе да убие проби.
С дарк темпларите "скаутва" twilight council,но в последствие 20 мин до края на играта не изкарва никаква форма на detectiоn защото представете си...нуми не прави дарк темплари.Третата игра обаче когато нуми прави дарктемплари,в секундата в която Нуми слага DT shrine - ByronSully слага Робо в базата си.Отново подчертавам, 0 скаут,никакъв.
Има няколко LOL момента,когато се опитва да се блинкне върху сталкер на Xel Naga Towera, който не вижда. Сталкера е на high ground-a и въпреки че ByronSully се опитва да се блинкне върху вражеския сталкер единиците му не могат да изпълнят командата,защото "би трябвало" да не можеш да се блинкваш върху нещо което е на highground-a и ти не виждаш.
Тук следва най-LOL момента,в който той започва (без робо и какъвто и да е vision над опоинента си) да масира Темпести насляпо,които са перфектния counter на това,което Numi прави - а именно Collosi.Имайте предвид,че Tempesta има само едно приложение в PvP и това е анти-колосус юнит. срещу сталкери,chargelot,archon,immortal,voidray или каквото и да било на протоса тези юнити не вършат никаква работа.
Прави много специфичен moveout на третата база на Numi,точно секунди преди да стане Нексуса без да го е разкрил.Директно се насочва натам,дори минава през по-малката рампа без изобщо да има какъвто и да e vision над намеренията на Numi за трета.
Heavy Rain LE
just for the record - ByronSully не скаутва нито за прокси в мейна,нито базата на опонента.отваря на прокси DT и в момента,в който Numi слага собствен DT shrine, ByronMaphacki слага робо и най-смешното е че не rally-ва observer-a към базата на опонента си,а към рампата си,за да пресрещне DT-тата :D:D.Имайте предвид,че миналата игра при "скаутнат" twilight council той 20 минути не прави никаква форма на detection :D
Най-голямото доказателство,което лично според мен е 1000% неуспоримо е моментът,в който peak-ва през fog of war-a в Базата на Нуми.MSC на ByronSully e селектиран и изпратен да отиде някъде,а през това време камерата на Byron наднича в базата на Numi въпреки,че нямя vision.
Когато Numi връзва трета база ByronSully избира най-умопомрачителния маршрут да нападне опонента си и да го хване по бели гащи.Заобикаля цялата карта,за да нападне отстрани секунди след като третата на Numi e завършена.
Последното наистина голямо доказателство е атаката на ByronSully над четвъртата база на Numi. Секунди преди армийте да се сбият може да забележете,че ByronSully не гледа своята армия,с която напада,а през Fog Of War-a наблюдава армията на Numi,която слиза по рампата.Не е нужно да ви казвам,че пресреща половината армия,убива я и печели.
За мен лично ByronSully e 90000%-ов мапхакер. Жалко е че такива персони съществуват и са готови да лъжат дори когато става дума за игра. Казвал съм го преди,ще го кажа пак - Maphacks are like tampons - every pussy needs one.
-------------------------------------------------------------
Тезата на Numi :
Здравейте psi-storm! Искам да предоставя няколко рирплей-а от вчерашният турнир "последният цар". Участвам за трети път в турнира и досега не съм имал никакви проблеми с който и да е от участниците, до днес.Претенцийте са ми спярмо човек,който засичам,ако не се лъжа за четвърти път на турнир и имам представа от стила му на игра и съм наясно,че това което показа се отдалечава много от това което ми е показвал в предните ни игри досега.
първа карта (deadalus point)-играта започва стандарно за двамата с изкючение,че опонента ми отказва да прояви желание да прегледа базата ми и явно е наясно със ставащото през цялото време,двамата отаваряме играта с летище (стандартното е да си направиш оракъл с който или да изчакаш евнтуални нинджи,или да го изпратиш възможно най-бързо,за да нанесеш
икономическа щета)Противника ми си избира друга стратегия,а именно феникси ( по неволя стратегийте които си избира 3 игри подред се оказват каунтър на моят билд)интересното е че секундата,в която
оракъла ми излиза,противникът ми започва да си разпределя едениците така че е в очакване на мойта стратегия (когато играеш на феникси,първият задължително се праща в базата на противника,за да събереш информция,но такова нещо няма,нито детектор,нито халюцинация,нито проба,общо взето с 0 информация за случващото се в играта противника ми играе безгрешно)
втора карта (yeonsu) - противника ми играе с нула информация в ранната игра,няма изпратена проба,дори и халюциниран феникс общо взето играе "на сляпо",уви билда който той си избира е доста добър "каунтър" на моя,но въпреки това в следствие на информацията която взимам от поукването на рамапата му решавам,че не е безпосано да играя без детектор,слагам робо и си изваждам детектор,уви опонента ми прави маневра,която не съм виждал никога
в играта досега, дори от играчи на световно ниво.Както и да е опонента ми успява да види,че имам twlight council след като ми причини значителни щети на
икономиката и притежава равна на армия на мойта,той решава да си спре експанда и да се изравни с моят тек,което има логика до някъде. в продължение на 30+ минути опнента ми играе без "робо" при положение,че знае,че изоставам в играта и ми е видял тека (типично,вече в късната игра пвп е да се правят нинда харасове ).Освен,че продължа да играе без информация за композицията на армията ми,опонента ми предприема директен "каунтър" на армията ми реално погледано без никакво основание(слага 2 старгейта и прави темпести без да е видял дори армията,а за в базата ми да не говорим,там не е виждал нищо).Другото което ме накара
да се замисля е че във всяка една игра,той уцелва момента в който експандите са ми почти готови,това може да се види във всичките риплей. има и други интересни моменти,през цялата игра имам един прокси пилон,само един и противника ми си направи труда през всичките 3 игри да скаутне веднъж и то точно там където
е пилончето ми (забележете момента с пилона връща се 2 пъти точно дотам,където е,при цяла карта на разположение той скаутва,ама само с 1 сталкери и то само до точното място).
трета карта (heavy rain)- тук нещата са умопомрачителни,противникът ми играе отново без скаунт,отново с 0 информация за случавщото се в играта,около 5:40 има едим момент,вкойто twlight councila ми става
готов и неволно човека цъка в базата ми,точно в този момент,секундата в която слагам дт шрайн,точно след около 2 секунди се слага robo с forge(забележете,че във втората игра вижда twlight council и играе
30 минути без никаква детекция,но играта,в която решавам да играя на нинджи,противникът ми реагира по-възможно най-перфектният начин (за 3та поредна игра,отново с 0 информация относно случващото се в базата ми)и едно от последните неща които ме изуми е последната битка при четвъртата ми база,опонента ми някак си гледа в тъмното пред армията си (в този за мен злощастен момент,мойта армия се намира там в "тъмното") и предизвиква таква битка,че шанса да се случи такова нещо в реална играе е равен на този да удариш 3 поредни шестици от тотализатора в една седмица.
Принципно вярвам в късмета и в това,че всеки има своят ден (на мен определено не ми беше ден),но в 3 последователни игри се случват неща които нямат обяснение.Старкрафта е игра
на реакция,виждаш и реагираш,напълно въможно е един,два пъти да имаш късмет,но в 3 поредни игри да направиш blind counter на опонента ти,съпътствано с куп "странни съвпадения" ми се струва малко в повече,винаги когато имам съмнение относно нещо в дадена игра си поглеждам реплей-а и отмивам съмненията и това ми харесва,че всичко е черно на бяло,за това и предоставям реплейте на всички в сайта да изкажат своето мнение.3 реплейа средно по 25мин,моля всеки които поне малко се интересува от нащо малко общество да погледне за какво иде реч.
Тезата на stakimaN :
Тезата на btmn :
Тезата на ByronSully :
1. За упрекванията относно това че не скаутвам - никога не скаутвам в ПвП, никога не съм скаутвал и няма да започна да скаутвам отсега натам, това е моя стил, може да е безобразно грешен, но така играя аз.
2. Старгейта на Daedalus : Сложих старгейта си значително преди този на Нуми, бях решил че ще играя феникси още в началото на серията ни, като разбира се че ще поставя началните си 2 в позиция за прихващане на оракъл, на рампата ли да си ги сложа ???
3. 25 секунден camera lock,в който мърда армията по картата извън полезрението си.По принцип camera lock-овете и peak-овете през fog of war
??? Какъв камера лок ??? В случаите в които не гледам армията си съм я изпратил на атака използвайки клик по минимапа... Аз не съм грандмастер играч, не мога да контролирам всичко нонстоп през цялото време...
4. Темпларите на Yeonsu ги оставих в края на базата му докато правя други неща в моята собствена база, аз не съм MC или Hero, не мога да контролирам 15 неща наведнъж, да ги изпратя в минерал линията без да ги гледам ли искаш ?? В случая на Yeonsu проведох играта без робо защото това е моя стил на игра, който Нуми прекрасно познава. Аз в лейтгейм ПвП играя Archon + Mass Air и темпести, робо в последните ни 9 игри с нуми които всичките бяха с резултат 2-1 в последните има няма 2 седмици съм използвал буквално само в последната игра за масс колосус, в предните ни серии БУКВАЛНО НЕ СЪМ ПРОИЗВЕЛ НИТО 1 ИМОРТАЛ ИЛИ КОЛОСУС ... Просто в последната игра го изненадах с робо композиция, това е моя стил, аз така играя. За детекция използвам канони в базите.
5. За блинка по xel naga tower-ите мога само да ти кажа че в този момент и на двамата ни е ясно че имаме блинк сталкери, естествено че ще се опитам да хвана юнита му при положение че имам достъп до блинк...
6. Робото на Heavy Rain - След като не съм успял да вляза с моите ПО-РАННИ ОТ НЕГОВИТЕ темплари , тъй като е блокирал рампата си с 2 сталкера плътно, мислиш ли че ще се оставя без обзървър , при положение че очевидно не иска да му видя Dark Shrine-а ?? Аз поне имах мозъка да скрия моя навън по картата...
И тука да попитам за какъв мапхак ме обвинявате, при положение че след като Нуми сложи пилон на 2 санта от експанда ми, на мен ми трябваше цяла минута да го забележа ЧАК СЛЕД КАТО ЗАПОЧНА ДА МЕ БИЕ С НЕГОВИТЕ ТЕМПЛАРИ ??? Аз съм diamond играч и не гледам минимапа си толкова често, ако бях с хак щях ли да оставя тоя пилон там толкова време ? Армията ми беше баш там, просто не го видях веднага...
В тоя ред на мисли Нуми как разбра че играя DT и си блокира така рампата и chrono boost-на обзървър при положение че беше скаутнал само моите chrono boost-нати MSC и сталкер с които атакувах ??
7. Нито 1 път в тези игри не съм "надничал през fog of war-а" и това може да се види ако се изгледат внимателно повторенията ОТ МОЯ ГЛЕДНА ТОЧКА И КАМЕРА !!! Когато пращам армията си да атакува или я контролирам или кликам на минимапа защото ми е по лесно и съм diamond.
8. Не виждам нищо умопомрачително в маршрута ми за атака по третата база на Нуми. В случая използвах тайминга на завършващата ми +2 атака, през центъра ли искаш да атакувам, където ще ме смели от бой ????
Ето това което мисля аз : Ясно е че съм нов играч в сайта ви, ясно е поне за мен самия че играя за удоволствие, няма да мина в мастер лигата най-вероятно, не ми пука за това. Ако използвах хакове мислите ли че щях да си вися в diamond от 4 години насам игра ?? Това е моя стил на игра, аз не скаутвам в ПвП, играя композицията която ми харесва, не съм фен на робо unit-ите, обичам да правя масс archon + tempest , нямам тайминги в играта си, използвам само моментите когато ъпгрейдите финишират. Начина по който се разви последната решителна за класиране игра :
1. Експандовете ми бяха по - бързи : и натурала и следващите - ФАКТ
2. Ъпгрейдите ми бяха по бързи - от началото до края на играта - ФАКТ
3. Колосус бройката ми беше по висока от начало до край без изключения - ФАКТ
4. Мап vision-а ми беше МНОГО по добър с разпределените пилони по картата - ФАКТ
5. Във финалната битка Нуми прати цялата си армия на move-command в ъгъла на картата и изгуби всичко за отрицателно време - аз завърших със 170 той със няма и 100 supply - няма какво да се каже по последната битка, класически Destiny retard magnet със темплара... Той си е виновен че мръдна цялата си армия и мискликна...
Според мен тези обвинения са породени от факта, че всички са свикнали да са си по-добрите играчи и когато някой нов по-ниско ранкиран такъв успее да пробие напред, нека му се нахвърлим масово понеже не играе стандартно и си има уникална композиция. Когато аз загубих предните бо3 серии с Нуми проблеми нямаше, нали ?? Но когато бъде доминиран в решителната за класиране игра във всички параметри от начало до края - и по ъпгрейди и по експанд и по армия и по съплай - нека да бъде хакер.
Вашите обвинения са породени от факта че този път схемата се падна така, че отдолу се избиха добрите играчи, и това означаваше че отгоре ще се класира някой от "нас". Сега положението е такова че доста от добрите играчи ще се избият един-друг на последната квалификация и какво да видиш- няма да може всички утвърдени играчи да се класират заедно за групите, а тоя дето е diamond - ми дай да се съберем понеже се познаваме от край време и сме в отбор- и нека да е хакер нали ?? Айде покажете малко мъжество, играйте утре и се класирайте... Какво като ще се изправите един срещу друг съотборници ?? Аз съм успял да се класирам и ще си играя в групите, ако сте добри, докажете го с игра, а не с набеждаване...
Като съм хакер защо се класирах чак сега а не преди ??? КАто паднах от Pascal с cancel на Dark Shrine и слагане на 2 старгейта в ПвТ го приеха с насмешка коментаторите и бях смазан - еми за смях си беше, аз съм си слаб играч, но в момента в който успях да скалъпя 2 победи и се класирах - веднага бивам нападнат. Айде покажете малко чест, какво означава че Мастер играчите са ощетени ????? Аз виждам нещата по друг начин - аз съм се класирал с игра, а те ще имат последен шанс утре, ако успеят - БРАВО. Сега понеже 1 от 16 места ще е заето от новия нууб дето е от 2 месеца във сайта ви- дай да го изгоним нали ?
НА кой му мина през ума че може просто да съм си заслужил класирането след 2 очевидни провала в последните квалификации.
За финал искам да ви кажа че ако ме премахнете няма да се сърдя на никого и може би ще продължа да гледам турнира докрай, но не мисля да участвам повече, тъй като не мисля че заслужавам подобно отношение и нападки ... Играя за удоволствие и ще продължавам да го правя, ако използвах хак нямаше да съм на 10-то място в diamond момчета :)
Очаквам решението ви и се надявам да участвам в груповата фаза, където вчера си бях решил да играя Теран, само за да има малко разнообразие, но както виждам всичките които се познавате тука сте решили да ме махата, Здраве да е ако е така. Аз повече няма да пиша по въпроса, не и други километрични постове.
Поздрави за самата идея и организирането на някакво Sc2 събитие, надявам се да вземете справедливо решение. До скоро.
Понеже доста хора се заинтригуваха и почнаха да ми пишат, публикувам темата без тезите на батмана и стаки, пък те като ми ги пратят ще ги добавя и тях.
Линкче с архив към трите репа :
http://dox.bg/fil...a51ad903a2
Апелирам всеки внимателно да разгледа реповете, да обърне внимание на моментите ,които са споменали играчите по-горе и да даде собствено и обективно мнение.