Replays
StarCraft 2
BroodWar
Heroes of the Storm
Random

(t) Terran (t)

LETALiS  -   
Искам да попитам защо някои терани играят на рийпъри на старта в tvt особено на heavy rain, мисля, че така се казваше картата? Аз правя само един за скаутване и досега не съм губил игра от такива терани, а колкото по-нагоре отивам, по-често се опитват да ги правят тези рийпъри -_-
30.01.2014 13:37

Shinobi 
Въпрос
Как да разбера, че зерг-а ще прави някакъв аll in, какво да гледам когато скаутвам и как да го хвана навреме?
11.02.2014 12:47

birjo 
Letalis - за да убият работници и да те забавят .

Shinobi - Много зависи дали говорим за ранен или късен all in , при ранния е лесно гледаш дали има Roach warren ( не вярвам зерг да тръгне само на линги) + 2-та газ-а дали са взети ( понеже вероятно ще е на 1 база ) . При късният и аз незнам как се разбира .
Не претендирам че говоря правилни работи просто така мисля аз Not Bad
11.02.2014 13:43

Sirius  -  
Тва с едната база беше глупост... :D зерг няя ти прави аллин от 1 база никога. Пък дори и да прави няма как да не разбереш :D
11.02.2014 14:19

LETALiS  -   
на мен ми правят аллин от една база редовно, защото в момента играя само на бей на натурала или бункер ръшове с цел да не могат да си играят нормално.
11.02.2014 14:30

eNeXPi 
Днес ми направиха E-bay след това reaper-и уникално грозно, бих но беше грозно!
11.02.2014 14:33
Редактирано от eNeXPi на 11.02.2014 14:34

Sirius  -  
Еми в твоя случай леталис няма как просто да НЕ разбереш, че ти прави 1 база аллин.. просто НЕ съществува нещо което да те спре да разбереш, че ти прави аллин от 1 база в твоите случаи....
11.02.2014 14:35
Редактирано от Sirius на 11.02.2014 14:36

birjo 
Sirius написа:
Тва с едната база беше глупост... :D зерг няя ти прави аллин от 1 база никога. Пък дори и да прави няма как да не разбереш :D

Правят редовно YUNO
11.02.2014 14:51

Sirius  -  
Where *losso*
11.02.2014 15:20

LETALiS  -   
След скорошната игра на fantasy в Proleague, опитвам да играя biomech и засега съм се спрял на първи пуш малко след като първите муталиски вече са в играта. Композицията, срещу която обикновено се изправям са роучове, муталиски и колкото минерали останат, зерглинги и малко бейнлинги. Хубавото е, че повечето зерги инвестират доста в роучове, но нямат какво да направят с тях в ранните етапи на играта, защото стартирам с факторита и танковете ме пазят.

От моя страна първия му пуш идва с 3-4 танка, 1-2 тора, няколко хелбата, 2-3 медивака и колкото се може повече марини, а понякога залагам и на повече мародери, когато има много роучове или зерга е забавил муталиските си заради повече бейнлинги. Общо взето, до тук резултатите ми са много добри, но противниците ми са само от high diamond и няма как да преценя дали подобна игра е легитимна стратегия. Затова и искам да се консултирам с вас за плюсовете и минусите на подобен начин на игра.

Това, което най-много ме радва, е неутрализирането на бейнлинг заплахата, защото по време на битка, просто селектвам марините си и с едно движение ги запазвам зад стената от тор, танк, хелбат, която може да понесе много бой, а и медиваците помагат доста. След като това се случи, оцелелите ми био единици разцепват останалото със стим.
26.02.2014 01:27

pascal 
Shinobi написа:
Въпрос
Как да разбера, че зерг-а ще прави някакъв аll in, какво да гледам когато скаутвам и как да го хвана навреме?

Зависи от картата, зависи от твоя билд.

Ако отваряш reaper, било то 1, 2 или 3, пазиш ги и скаутваш в базата, колкото можеш, докато не ти се изясни какво се случва. Това, което е най-показателно, е дали вади дрони от газта, след като пусне ling speed, и дали въобще пуска ling speed, като е събрал 100 газ (т.е. кликаш екстрактора и гледаш дали има под 2400 останал газ). Друго важно е дали има 3-то hatchery, сиреч трета база, но това може да е точно толкова allin, колкото и да няма. Като не можеш да определиш какво прави противника, гледай saturation-а на базите. Като има малко дрони, значи очевидно не прави дрони, а нещо друго. В краен случай (загубен reaper, добро предотвратяване на скаут от зерга) пускаш 1 scan, ако трябва дори 2, ако си сигурен, че нещо не е наред.

Hellion-ите са ти много важни също, освен за deny-ване на creep, доколкото това е възможно, те са ти spotter-и за кога някакви единици напускат базата на зерга. Трябва да гледаш да убиваш, колкото можеш (линги) БЕЗ да ги губиш, въобще да имаш map контрол, за да не бъдеш изненадан, като ти разчисти hellion-ите с кралици и кучета и да излезе с roach bane allin (примерно).

При CC first, нещата не са много по-различни, но: нямаш reaper да скачаш, трябва да си по-бдителен за знаците на агресия, трябва да скаутваш със SCV, задължително да си му в базата преди да излязат първите кучета, hellion-ите имат същата функция оттам нататък.
26.02.2014 18:46

pascal 
Letalis написа:
Искам да попитам защо някои терани играят на рийпъри на старта в tvt особено на heavy rain, мисля, че така се казваше картата? Аз правя само един за скаутване и досега не съм губил игра от такива терани, а колкото по-нагоре отивам, по-често се опитват да ги правят тези рийпъри -_-

Подразбирам, че имаш предвид 2 barracks reaper, което е legit opener с legit follow-up в TvT. Срещу някои билдове е потенциален game ender, заради малкото стартови единици и безпогрешната реакция, която се изисква от противника, за да спре повече от 2 reaper-a (gas first, CC first). На карти с повече места за скачане и по-големи main-ове е добър билд, дори да не трепеш scv-та с reaper-ите, защото ако си ги държиш живи, принуждаваш опонента постоянно да има отговор за тях в базата си, за да не си загуби целия mineral line в момента, в който тръгне напред; при блок на рампата от врага също е добър, имаш практически гарантиран скаут и можеш да реагираш адекватно на билдове, концентрирани около cloak banshee или hellion-и.
26.02.2014 18:54

Facebook       Twitter       От 18.11.2007      За съдържанието       Пиши ни