Replays
StarCraft 2
BroodWar
Heroes of the Storm
Random

Проблем с лаг в 3в3 , 4в4

Veteran 
Значи конфигурацията ми е :
i5 2500k клокнат на 4500 / пробвал съм и без клок/, nvidia 760 2gb, 4 gb ram, win 7 64 bit.
Играя на лол графика и въпреки това , при мен 4в4 и 3в3 е неиграемо в лейт гейм, кадрите не падат под 60 , но въпреки това се появява един изключително неприятен лаг. С други игри не се наблюдават проблеми, но повечето които играя са сингъл плей. Единствената мулти плей друга игра която играя е дота 2 , там също нямам никакъв проблем. Прегряване също няма, вчера следих температурите специално. По форуми предлагат да се махне агент32 , ъпдейтващия агент на ск - не помага, задаване афинити на ск само на 2 ядра - не помага. Онзи ден чух в стрийма на нуми , че и той е имал подобен проблем, който Стакиман му е решил, но не знаел как. Моля неозерго или който има някаква идея да сподели какво мога да направя по въпроса, за мен главен заподозрян е интернета ми , защото конфигурацията ми е предостатъчна особено при лол графика, драйвери са ъпдейтнати, тестове съм правил с каквото се сетите , хеавен 4 , 3д маркове , интел бърн тест, приме 95 - всичко си минава без проблем. Даже и на 1в1 ако направя лимит кучета или банели, понякога лагва малко , но е пренебрежително малко спрямо това, което се случва в 4в4 . Знам, че това как ще върви играта зависи и от опонентите и техните пц-та, но аз не съм имал дори една игра да върви нормално в режим 4в4 3в3 ! А да, използвам и рутер , но доколкото си спомням проблема го имаше и преди появата му.
16.01.2014 13:57
Редактирано от Veteran на 16.01.2014 14:07

Petko 
При мен вчера се получи около 5 секундна латенция на 3v3. Беше брутално, просто хвърлих слушалките и си тръгнах.
16.01.2014 14:23

destroyer93 
ще ти кажа за какво се сещам .

1-имаш 2 видеокарти и играта се пуска със вградената .

2- интернета ти е прекалено слаб

3- вирус или тежка антивирусна кояти ти товари компа .
16.01.2014 14:29

Veteran 
1 - дъното ми не подържа вградената в процесора видео карта/ вярно не съм споменал какво е/ , а и аз не съм малоумен.
2- Възможно е
3- Компютъра е споменат какъв е , така че отпада възможността да го тормози някаква си антивирусна. Вирус , също приемам за възможна вероятност, но е интересно, че проблема се показва само при старкрафт, в дота няма такъв. Все пак след като споменавам, че хардурни тестове съм въртял , всякакви , ще поровя наистина и за някоя гадинка *ghgh*
16.01.2014 15:00

WuIzRoD 
Пробвай дали ти лаги 4v4 с компове да отпадне поне интернета.
16.01.2014 15:04

Veteran 
wuizrod написа:
Пробвай дали ти лаги 4v4 с компове да отпадне поне интернета.

Това не съм се сещал да направя, мерси.
16.01.2014 15:05

Veteran 
Пробвах 4в4 с Ai-та на карта zenith 1.4 и въпреки, че под 75 кадъра не пада / повечето време е около 130/, някъде към 18-тата минута когато вече бяха заети всички бази и имахме всички по доста войска, играта почва да върви някак насечено не е плавно и мазно , както съм свикнал, това на хай текстури и лол графика. Не знам това какво доказва обаче, интернета , компютъра, неоптимизирана игра , къде е проблема. Единственото което мога да кажа, че със сигурност нищо не прегрява , следих температурите на процесора , видеокартата , дъното. Играта заема около 1300 рам и това не виждам как може да е проблем. Ако имате още идеи , моля помагайте.
16.01.2014 16:25

WuIzRoD 
Виж тук има интересни неща: http://us.battle....0195020800
иначе аз бих направил чиста инсталация като премахна всичко от старкрафта. BTW да си слагал друга версия примерно някаква от кракнатите или нещо подобно? Може да пробваш като махнеш папката в май документс как ще върви.
16.01.2014 16:38

Veteran 
Правил съм чисти инсталации , той проблема е от доста време , просто сега реших да пиша тук. И уина е нов , инсталнах го съвсем скоро като смених видеокартата и още тогава когато имах само ск записан си съществуваше. Имаше го и със старата карта, та поне мисля видеокартата отпада като проблем. Ще пробвам да махна и папката.
16.01.2014 16:44

WuIzRoD 
Преди време някъде четох подобна тема и накрая оправиха проблема, но май беше не само при дълга игра,а и с 5 дрона да си лагвало... Мисля, че драйвери бяха, но нещо и от папката в този текст файла имаше едни стойности. Виж порови се проблема е отдавна и доста са се оплаквали от него.
16.01.2014 16:54

Veteran 
wuizrod написа:
Преди време някъде четох подобна тема и накрая оправиха проблема, но май беше не само при дълга игра,а и с 5 дрона да си лагвало... Мисля, че драйвери бяха, но нещо и от папката в този текст файла имаше едни стойности. Виж порови се проблема е отдавна и доста са се оплаквали от него.

Ще я прочета и темата, мерси
16.01.2014 17:38

DRAGooN 
Пусни repair tool, после като влезеш в играта пусни unit preloader, играй. Ако не стане, пусни тест на харда с HDTune Pro. Не е от нета 100% овен ако няма проблем и ти е паднала скоростта. За друго не се сещам
16.01.2014 22:19

Veteran 
В хд тунето просто бенчмарк ли да дам, ако да на Read ми е мин 75 мб/с макс 150 , авераже 120 , ацес тиме 12.8 мс , бърст рейт 175 мб/с. За лоши сектори как се сканира или то ако имаше щеше да ми покаже. Хардовете са две 750-ки мисля с 32 мб кеш бяха в райд 0 масив. Те наистина са най старото нещо в компютъра направо не помня кога съм ги купувал. Някак не мога да повярвам да е хардуерен проблема, щях да имам оплаквания и на други игри. Благодаря на всички писали ми до сега, продължавам борбата *ghgh*.
16.01.2014 22:39

Veteran 
аааа , много съм кух, имало си ерор скан, пускам го.
16.01.2014 22:40

WuIzRoD 
Не вярвам да е от това, но успех!
16.01.2014 22:44

Veteran 
wuizrod написа:
Не вярвам да е от това, но успех!

И аз не вярвам, но ще пробвам всичко което предложите. Е сега с един приятел пробвахме 4в4 с компютри , той даже на ултра играе и каза, че и при него е било ад като се развихме. Аз на лол не го издържам дори това, което се случва. Вече почвам да си мисля , че е от играта , но поне тук в псито не съм чул да се оплакват много много, а гледам има разни хора които доста играят 4в4 и 3в3, ако им върви така както на нас то за мен тва си е мъчение не игра, не отричам и че съм много капризен откъм плавността, с която искам да ми вървят игрите, но тук и драстичното намаляне на настройки не помага особено. Най-странното е , че при 75 кадъра пак е неприятно за игра, досега при никоя игра вървяща ми с над 60 не съм срещал подобен ефект
16.01.2014 23:29
Редактирано от Veteran на 16.01.2014 23:42

DRAGooN 
сега се сетих че имаше проблеми с 4v4 и 3v3. уж бяха оправили проблема
17.01.2014 00:40

Veteran 
След 3 часа и половина сканиране поне вече съм сигурен, че 5-6 годишните ми хардове са с перфектно здраве *ghgh*. За сега единственото решение е да се приключват игрите преди 18-тата минута *rulez*. Отказвам се , не намерих нищо бъгаво по компютъра ми, последно ще направя и една чиста инсталация на уиндолс, за която съм 99% сигурен , че и тя няма да ми помогне.
17.01.2014 14:50
Редактирано от Veteran на 17.01.2014 14:53

destroyer93 
откажи се веднага , не си ни нужен Not Bad
17.01.2014 15:18

Veteran 
destroyer93 написа:
откажи се веднага , не си ни нужен Not Bad

Обаче, ти си ми изключително нужен и важен и само заради теб ще продължа да си човъркам компютъра, докато успея да подкарам 4в4 нормално. Обещавам ти после по цели нощи теам геймс.

Леталис мен ме триеш редовно, не смяташ ли малко да позачистиш и други трол коментарите натрупали се тея дни. Аз когато дразня го правя поне с причина , не влизам във всяка тема да храня, само в определени *ghgh* .
17.01.2014 15:59


Facebook       Twitter       От 18.11.2007      За съдържанието       Пиши ни