Replays
StarCraft 2
BroodWar
Heroes of the Storm
Random

(z) Zerg (z)

eNeXPi 
staki ако кога правищ транзишън от ling/bane на roach ако картата е малка и се решил да играеш ling/bane/muta но опонента ти премине на roach??? Как действаш?
08.01.2014 10:18

stakimaN  -   
взимаш 4та база (само газовете като цяло) и правиш хидри, инфестори и роачове ... щом имаш мап контрол с мутите, взимаш 1 база повече от него и правиш по-добра армия :) като цяло не е хубаво да се задържаш на линг/бане/мута въобще ... опонентът ти изкара ли инфестори и много хидри/кралици си доста прецакан.
08.01.2014 11:27

eNeXPi 
Веднъж ми се случи да изкара около 10-13 Roach-a и с тях ме атакува не му пукаше че имам mutalisk и ми взе neutrala?

и ти благодаря за отговорите :)
08.01.2014 11:30

Petko 
Yo, трябва да внимаваш как ползваш терминологията :) казва се "deny" вместо "denide" и "natural" вместо "neutral". Инак като видиш роучове естествената реакция ако си с мути е да ги задържиш на входа с кули. 100% в този момент имаш достатъчно минерали.
Естествено ако ги видиш ВЕЧЕ пред базата ще ти малко е късно за кули. Хубаво е някакви линги да оглеждат какво става при опонента. И да имаш овета около изходите му.
08.01.2014 11:44
Редактирано от Petko на 08.01.2014 11:46

eNeXPi 
Да извинявам се за грешките си "_" и благодаря така си и мислех :)
08.01.2014 11:47

stakimaN  -   
Мда, просто правиш много спайнове. Гледай да имаш достатъчно линги, просто за да не може да мине покраи тях, но не прекалявай с лингите, че ти трябва ларва за мути.
08.01.2014 13:18

WuIzRoD 
Към най-доброто винаги помагащо на всеки един и сплотено комюнити!!!
Мерси за няколко то ваши отговора сигурно като нямам играта и съм слаб играч, трябва ли никой да не ме бръсне за слива? С моите смотани, но за мен важни въпросчета? Е да сега някой ще каже да не сме ти длъжни браат? Да не сте длъжни, но тогава определено не говорете за нови хора които да цъкат ск нов човек едвали ще има по-скоро напускащи скромни пичове като Етърнал. Всички се смеем на боксиора, но истината е такава, че който не е във този кръг от пичове (общество) от най-добрите 15-20 играча, е слаган от вас под общ знаменател с "pG"БOГсиор.... Пичове моляви не сърдете!!! Позволете ми да имам мое мнение, за мен то е правилно!!!
08.01.2014 14:19

eNeXPi 
Отговарям ти! Трудно ще ти е и срещу бронз!
А сега моля те да не ми пишеш в темата нищо което не е свързано с ZERG
И аз не съм от техния кръг какъвто и да е той, никой не познавам на живо от Крафтърите!
08.01.2014 14:34

eNeXPi 
stakimaN написа:
Мда, просто правиш много спайнове. Гледай да имаш достатъчно линги, просто за да не може да мине покраи тях, но не прекалявай с лингите, че ти трябва ларва за мути.

Thanks staki :)
08.01.2014 14:35

DooMCyraXmx 
@wuizrod Донякъде си прав, доста грубо беше игнориран поста си. Истината е, че трудно някой би се наел да ти каже къде се намираш из лигите само на база трудността на компютъра, който биеш. ladder-a е напълно различен от играта срещу компютър и няма как това да е критерий. Наистина ти пожелавам да имаш възможността да си вземеш играта (или май имаше идея guest акаунтите да играят всичко без rank игри, нзм) и сам да се убедиш. Сори пич, не се сърди, наистина няма как да ти помогнем особено по този въпрос.
ПС: сега видях, че eNeXPi също ти е отговорил.
08.01.2014 14:39
Редактирано от DooMCyraXmx на 08.01.2014 14:39

WuIzRoD 
eNeXPi написа:
Отговарям ти! Трудно ще ти е и срещу бронз!
А сега моля те да не ми пишеш в темата нищо което не е свързано с ZERG
И аз не съм от техния кръг какъвто и да е той, никой не познавам на живо от Крафтърите!

eNeXPi сори брат написах тук просто да се види от повече хора нз защо така си помислих...

DooMCyraXmx приятел аз не говорех именно за този пост, но и той е доста показателен знам, че е тъп въпроса, но всеки е бил такъв. Написах така защото писах на един пич на лични нещо подобно и защо така се получава и бях длъжен да ви попитам вас не съм само аз така всички под тези 30 човека са така (поне аз така си мисля). Иначе за игратаю предимствата са ми мега ясни. Примерно бруда си го купих точно когато излезна експ. и знам какви са предимствата на бнет, а сега чакам този смотан нов пач да излезне да поцъкам малко защото съм зерг, а пък може (сигурно) и да си я купя, все пак за яки игри никога не съм се скръндзал... Но си мисля, че още малко ако се забавят тези олигофрени от близард може да не изчакам този (невероятен) пач и само заради това да не я купя, според мен те се изгавриха с него.... някой да каже с предишните пачове винаги ли процедират по този безпардонен начин? Hmm
08.01.2014 14:57

seriosblack  -   
Без нерви само

Аз си купих играта защото беше първата ми неспортна игра на която съм равностоен срещу компютрите на най-високите нива на трудност. И много бързо научих че това не означава абсолютно нищо. Никой не може да ти каже на какво ниво ще бъдеш срещу истински хора без да те е виждал да играеш срещу истински хора. Все пак да ти кажа следното. По празниците нямах нет и реших да поцъкам малко срещу компа. Играя зерг по принцип. Срещу протос и зерг от време на време бия елитен комп, а на много трудно нямам проблеми. В най-слабия ми мач срещу теран не мога да бия елитен комп и дори на Много трудно ниво губех редовно. А ако задам тактика на компа да играе агресивно МММ съм GG преди 10та минута.
В ладера ранга ми е различен на Европейските и Американските сървъри. В Европа съм бронз с почти 60% победи. На Американския сървър съм сребро 45% победи, но зависи много колко съм загрял. Имал съм и мн добри и мн лоши серии. 45 % да кажем че е осреднено. И едно уточнение за двата сървъра. Като типичен представител на най-долните дивизии трябва да кажа че забелязвам доста различен стил на игра. В Америка почти не играя маакроигри. 80% от игрите получавам all in преди 7-8 минута или пък лек харас който преминава в all in. На ЕU сървъра мн рядко има подобна агресия.

И няколко въпроса за мастърите.
1. Освен линг/бейн/мута/Ултра има ли някакъв друг начин за игра срещу Био теран. Понеже съм ужасен в контрола на линг/бейн и губя катастрофално винаги когато играя по тази класическа схема. Аз лично се опитвам да ползвам роучове вместо бейнлинги, но ест резултата не е чак толкова добър. Тактиката не е задължително да е на някакво хипер про ниво, тъй като аз съм си бронз лийг хиро. Но ми е интересно да чуя някаква различна идея.
2. Накой пробвал ли е да използва новите роучове срещу мех теран? Примерно ако го видиш че тръгва напред пращаш група роучове по фланга(така че да избегнат скановете) и с подземно движение ги придвижваш до танковете.
3. Предполагам че последния въпрос ще е според зависи, но все пак. По колко кралици правите в началото на играта? Аз обикновено играя с 4 срещу протос и теран и 2 срещу зерг. Има ли някакво златно правило за броя им в началните фази на играта?
08.01.2014 18:06
Редактирано от seriosblack на 08.01.2014 18:26

WuIzRoD 
Дано eNeXPi не се подразни, че му пишем в темата, но брат така се получи отново ти се извинявам!
seriosblack- Чесно да ти кажа доста ми помогна да разбера къде съм, а то е най-най-отзад :)))) , но все пак играя само и само за кеф дори като падна пак се кефя такъв съм нз за другите. Значи искаш да кажеш, че амер. сървър не стига, че са по-слаби, но и играят само за победи някакви глупави игри (като тях самите). Според теб като знаеш, че съм мега ламер след пача като купя и двете игри къде да направя акаунт някой преди разправяше, че в NA лагвало има ли нещо такова вярно или е от слаб нет? Имай предвид, че моя нет е много добра оптика за 40лв на месец..
08.01.2014 18:37

seriosblack  -   
Извинявайте за спама. Слагам го в спойлер таг.

[+] Spoiler
По-скоро искам да кажа че на Американския сървър са по-слаби ЗАЩОТО обикновено правят некадърно изпълнени all in-ове. Иначе за акаунта ти предлагам да си направиш по един и на двата сървъра(безплатно е доколкото знам) и сам да провериш какъв ще ти е лага. На мен ми лагва само в отборни игри ако стигнем до късните етапи на играта, а нета ти изглежда е по-добър от моя(компа ти най-вероятно също). Чисто информативно с колко APM играеш и каква раса(изобщо не е толкова важно, но ми е любопитно)? И впрочем аз като си казвам за моите ладър премеждия имай предвид че съм доста слаб в игрите и вероятно ти ще си по-добър от мен макар и не много. И при все това аз имам лек напредък в % победи в сравнение с началото когато започнах да цъкам sc2
08.01.2014 21:08

eNeXPi 
Въпрос: Защо правят Upgrade за Armor Air при ling/bane/muta в ZvZ
08.01.2014 23:50

stakimaN  -   
seriosblack написа:И няколко въпроса за мастърите.
1. Освен линг/бейн/мута/Ултра има ли някакъв друг начин за игра срещу Био теран. Понеже съм ужасен в контрола на линг/бейн и губя катастрофално винаги когато играя по тази класическа схема. Аз лично се опитвам да ползвам роучове вместо бейнлинги, но ест резултата не е чак толкова добър. Тактиката не е задължително да е на някакво хипер про ниво, тъй като аз съм си бронз лийг хиро. Но ми е интересно да чуя някаква различна идея.

Може да играеш на roach hydra, но не е препоръчително, защото може да те направи разноглед с дропове. Иначе пробвай когато engage-ваш да си ctrl-цъкнеш всички бейнлинги и просто да ги движиш напред, а не да атакуваш с тях. Те като умират, така или иначе правят демидж, просто така го максимизираш. :) Не забравяй да си дръпнеш мутите малко преди да ти умре граунд армията, и така няма да ги губиш.

2. Накой пробвал ли е да използва новите роучове срещу мех теран? Примерно ако го видиш че тръгва напред пращаш група роучове по фланга(така че да избегнат скановете) и с подземно движение ги придвижваш до танковете.

Не съм пробвал, но това е интересна идея. :) Проблемът е, че ако теранът реши да не те атакува, тези роачове, които си направил по-рано стават безполезни и са просто изхарчен ресурс. Срещу мек е добре да отвориш на муталиски. След като ги види, той почва да прави торове, като ти правиш достатъчно роачове, че да си имаш някакви, и да си готов да се макснеш на тях, ако реши да те атакува. (демек опитвай се да не изпускаш ларва инжект) След което правиш broodlord corruptor и атакуваш. В твоя случай съм сигурен, че ще биеш в 80% от игрите. :)

3. Предполагам че последния въпрос ще е според зависи, но все пак. По колко кралици правите в началото на играта? Аз обикновено играя с 4 срещу протос и теран и 2 срещу зерг. Има ли някакво златно правило за броя им в началните фази на играта?

Няма почти никакво значение. Зависи от това как ти е удобно да продължиш по-нататък в играта. С 4 кралици можеш да ираеш срещу всяка раса (освен срещу forge first) и да си защитен от всичко, което може да дойде. Просто нямаш никакви агресивни възможности и опонентът ти може да се възползва от това. (да е доста алчен)

Срещу теран е добре да ги правиш, защото имаш ранен creep spread и по-лесно ще си защитаваш 3тата база от хелиони. (не забравяй да пуснеш и един спайн crawler на 40 и нещо съплай, когато си взимаш 3тата )

Срещу тосс и зерг няма значение, въпрос на предпочитание е, но е по-популярно да се играе само на 2 кралици.
09.01.2014 01:18

seriosblack  -   
eNeXPi малко не ме бива в обясненията, но на практика армор ъпгрейда отнема 3 точки от атаката на противника, докато ъпгрейда за атака дава само 1.44
Мутите без ъпгрейди имат атака 9+3+1
Мути с атака +1 имат 10+3.33+1.11,но срещу мути с армор атака им намалява на 9+2.33+0.11. На практика армора изяжда последния удар. Същия ефект може да се получи и ако единия играч си остави лингите под битката или сложи 1-2 оверлорда които да поемат последния удар.
http://wiki.teaml...e_Swarm%29
Това обяснение би трябвало да ти е по-ясно от моите сметки.

Мерси адаш. Радвам се че отделяш време за простаци като мен.

За новите роучове срещу мек ми беше идеята дали на про левел някой се е пробвал да го прави. Иначе в най-ниските лиги всичко може да проработи ако дадена стратегия е добре изпълнена.
Надявам се че през уикенда ще ги скъсаш на квалификациите*ZergbOy*
09.01.2014 02:32

stakimaN  -   
Би трябвало да е viable ... Често първата им атака е без raven, така че изненадващ sneak burrow би бил доста добър. ^^ Ще пробвам идните дни как работи. :)
09.01.2014 03:28
Редактирано от stakimaN на 09.01.2014 03:29

Petko 
Новите роучове са добре за burrow move до всяка база на терана. веярно е, че правят турети но успееш ли да се вмъкнеш и да изтрескаш кулите за терана и да пуснеш по 5-6 роуча на всеки експанд става много неприятно за терана. Роучовете много лесно бяга извън скана а със скоростта, с която го прави и с която се възстановява, марините само ги почесват.
09.01.2014 11:11

eNeXPi 
Баси не мога да го мина тоя голд :(
10.01.2014 18:03

Facebook       Twitter       От 18.11.2007      За съдържанието       Пиши ни