Replays
StarCraft 2
BroodWar
Heroes of the Storm
Random

(z) Zerg (z)

eNeXPi 
Здравейте,
Тук ще драскам когато имам въпроси за нещо!(z)
12.12.2013 13:42

eNeXPi 
Ето го и първия ми въпрос!
Значи как си справяте с Mech Terran ?
12.12.2013 13:44

drebnariba 
f10-surrender!
12.12.2013 13:49

BateToshko 
swarm host,roach ---> broodlord, corruptor, infestor
12.12.2013 13:53

NoThx  - mic  
Vipers
12.12.2013 14:46

eNeXPi 
BateToshko - Благодаря!
NoThx- Това добавка към BateToshko ли е?
12.12.2013 14:58

Manny 
Viper-a почти не ти е нужен, приятно е да имаш един, два ако терана играе на някаква странна mech композиция, с която roach/swarm host-a не се справя достатъчно добре. Примерно ако направи нещо с прекалено много танкове един облак може да ти осигури всяка битка и цялата игра но като цяло е ненужно срещу повечето mech композиции да имаш Viper. Тошко ти е казал вече, mid-game-a ти е roach/swarm host - като с roach-овете е хубаво да си постоянно в движение трябва да support-ват swarm host-овете, но трябва и да обакалят тук таме и да опитват да праватя damage на expand-овете на терана, така и го притесняваш много и му е много трудно да взима повече бази или да те атакува докато swarm host-овете го пресират, а roach-овете го карат да си дели армията и да пази навсякъде с нея.
Infestor-и ти трябват главно за да контрират въздушни единици на терана.
12.12.2013 16:04

eNeXPi 
Така, днес усетих нещо в играта си че мишката ми е бавна смених я и си усилих sensitivity-то и качих apm си от 120-130 до 170-180 което мисля че е голям прогрес !
Някой иска ли да ми помогне с изготвянето на Build Orders?
13.12.2013 15:13

Sirius  -  
eNeXPi кажи си името и кода в играта.
13.12.2013 19:04

eNeXPi 
eNeXPi.642 Това ми е acc-to
14.12.2013 22:45

Petko 
Последните две игри срещу мех теран ги играх с тактика за био. Съветът ми е ако не усетиш навреме по някаква причина че е мех, да си продължиш с линг бане муталиските, но примерно с една база повече всички кучета на банелинги. Условието е да влезеш на торовете с банета докато танковете са мъ в движение. После мутите всичко доубиват. После по-лесно се минава на лордове, защото си с правилните ъпгрейди. По принцип мех терана позволява повече експанди на зерга, защото по лесно се пазят.
15.12.2013 00:54

eNeXPi 
Преди секунди свърших една игра Stalker/Sentry/MCore vs Roach/Ling!
Как бихте реагирали при?
[+] Spoiler

Примери Denide на третата база?
Контра-атака след Denide на трета база ?
Добра ли е композицията от Roach/Ling vs Stalker/Sentry/MCore като цяло?
15.12.2013 11:48
Редактирано от eNeXPi на 15.12.2013 11:50

NightWarrior 
eNeXPi написа:
Преди секунди свърших една игра Stalker/Sentry/MCore vs Roach/Ling!
Как бихте реагирали при?
[+] Spoiler

Примери Denide на третата база?
Контра-атака след Denide на трета база ?
Добра ли е композицията от Roach/Ling vs Stalker/Sentry/MCore като цяло?

Не съм зерг, но от протоска гледна точка според мен е добре да вкараш някоя друга хидра :).
15.12.2013 13:06

eNeXPi 
Няма значение дали си (z) аз питам зергите но е приятно за чуеш врагът какво мисли, кое го дразни и дали
са се били с тези композиции
15.12.2013 13:23

eNeXPi 
Някой може ли да ми обясни точковата система на Laddera
20.12.2013 13:15

Manny 
Точковата система е що-годе субективна система с цел да те позиционира в собствената ти дивизия, има някакво отражение върху MMR-a ти защото когато победиш играч с по-добър MMR от твоя ти дава повече точки, но при наличието на Bonus Pool-a, точковата система става доста по субективна и незначителна, и не ти носи супер много увереност в състоянието на MMR-a ти. Субективна е защото заради Bonus Pool-a и заради това, че съперниците може и винаги да са с по-нисък MMR и така е напълно възможно да си с много точки но да си с по-нисък MMR от много от хората които се намират под теб в лигата ти.
20.12.2013 16:19

eNeXPi 
благодаря за отговора Manny
20.12.2013 16:24

eNeXPi 
Това ZvZ е голямо нещо щом да биеш Мастър, някой може ли да ми каже как се процедира на ZvZ so hard !!!
07.01.2014 23:18

stakimaN  -   
15 pool
16 hatch
1 или 2 дрони
gas

дрониш си и пускаш спиид, после банелинг нест, заедно със спайн и 2 линга за всеки случаи да ги направиш на бейнлинги бързо :)

дотук добре. после може да правиш роачове ако искаш и лека полека да си вземеш 3тата база.

след като ти стане спайна и бейнлингите, правиш ево чеймбър и лейър. като пуснеш лейъра, тогава пускаш и roach warren (най-добре да се затапиш на входа малко с тях .. обаче не изцяло)

след като пуснеш всичките тея сгради и си надрониш (би трябвало да си към 40 и нещо supply), пускаш още 2 газа. Взимаш си 3тата, когато прецениш за удобно и атакуваш. Ако е на муталиски, ще трябва да се защитава, и ти ще имаш достатъчно време да построиш по някоя спорка + още 2 кралици, 4та газ и инфестейшън пит. Опитай се да свалиш 3тата му с първоначалните роачове, после си теквай към +2, инфестори и кралици . Като пуснеш 4-5-6 инфестора, почвай да масиш роачове и го скаутни по някакъв начин дали има газове на 3тата база. Ако има газове, пускай хидра ден и си правиш армия :) И така ...

Ако не е на мути просто си правиш роачове, пускаш още един еволюшън чеймбър и или може да направииш тайминг като ти стане някой ъпгрейд, или да текваш към инфестори/хидри (но не бързай с текването, че той ако те атакува с массс роач, ще ти е трудно)
08.01.2014 01:16
Редактирано от stakimaN на 08.01.2014 01:18

WuIzRoD 
Хора понеже нямам играта и играя чат-пат срещу компове и съм равен с този на вери хард. Знам, че въпроса е много относителен, но това на коя лига се равнява? Смисъл ако хвана някой бронз който сега хваща играта трябва да го направя керлив нали? А силвър? Не знам в коя лига бих стигнал с тази игра...
08.01.2014 06:56

Facebook       Twitter       От 18.11.2007      За съдържанието       Пиши ни