Replays
StarCraft 2
BroodWar
Heroes of the Storm
Random

Помощ с билдове за начинаещ играч

Daredevil 
Здравейте, нов съм както във форума така и в starcraft. В момента играя със Starter Edition - теран и ми харесва, но пък мисля с новия ъпдейт(2.1) да започна да играя протос. Та въпроси ми е можете ли да ми препоръчате сайтове в които има уроци и билдове за теран(поне за момента докато не настъпи пач 2.1) ?

Благодаря предварително !
18.11.2013 19:19

DRAGooN 
изчакай пача или за най добре си купи играта. Тук няма много активни терани просто почти всеки бъгарин играе със зерг или протос. Но ако си нетърпелив или не ти се дават пари на линка може да намериш що билд е измислян някога http://www.teamli...
18.11.2013 23:52

LETALiS  -   
По-точно тук: http://wiki.teamliquid.net/starcraft2...n_Strategy но информацията там е предимно остаряла и няма да ти е от голяма полза при състоянието на играта в момента.
19.11.2013 00:09

drebnariba 
Препоръчвам ти да не бързаш с билдовете.Първо научи единиците ,уменията им ,коя сграда за кое е и т.н...
19.11.2013 00:43

INf3cted 
Препоръчвам точно обратното което @drebnariba каза --- го ладдер смаш дем олл беком нумбер уан.
19.11.2013 00:57

Daredevil 
Благодаря ви за линковете ! С новия пач... да както казах мисля да играя протос :D

П.П: Въпреки, че не ми се струва много лесна раса.
19.11.2013 11:07
Редактирано от Daredevil на 19.11.2013 11:15

vader 
Daredevil, играй. Нищо друго не помага. Като играеш се научаваш най-бързо.
19.11.2013 11:10

Daredevil 
Да, въпроса ми беше, че все пак когато започна игра трябва да имам едно на ум какво точно да правя, а не да направя всички възможни сгради :D
19.11.2013 11:13

LETALiS  -   
Daredevil написа:
Да, въпроса ми беше, че все пак когато започна игра трябва да имам едно на ум какво точно да правя, а не да направя всички възможни сгради :D

Това е точно начина, по който играе Vader TRUE STORY :)
19.11.2013 12:03

PRADA  -   
Какъв опит имаш със стратегиите защото тези в " реално време " горе-долу работят на един принцип.
И аз съм на мнението на drebnariba не се вманиачавай в това да се опитваш да играеш като по-опитните играчи. И все пак изгледай по една две игри за всеки мачъп на Протоса, за да добиеш представа горе-долу срещу различните раси каква композиция от армия да си избереш. Лично моето мнение е, че всеки нов играч трябва да играе повече и да работи над микрото-макрото си ( надявам се знаеш какво е това ) ?
Примерно пускаш една игра и си казваш тази игра няма да чуя, че играта иска да правя още пилони поставяш си за цел да имаш постоянно лимит и да си харчиш парите непрекъснато може дори да не нападаш лошия. След десет игри правиш обратното постоянно си в базата на лошия събираш информация каква стратегия е избрал какви сгради и единици е събрал. След още десет игри се опитваш да комбинираш харченето на парите и правенето на пилоните със постоянното скаутване на опонента ти ( когато добиеш достатъчно опит което ще рече поне по 50 игри срещу всяка раса, ще си наясно коя раса в кой етап от играта е уязвима и можеш да нанесеш икономически демидж и т.н и т.н
Научи тези фундаментални неща билдовете след това са най-лесната работа!
Желая ти успех
19.11.2013 12:06
Редактирано от PRADA на 19.11.2013 12:09

Daredevil 
Много пълен отговор, който ще взема под внимание, когато започна да играя протос. Като цяло нямам особено много опит със стратегиите, но в старкрафт има нещо интересно. Със сигурност ще разгледам доста клипчета, но все още не съм до толкова опитен за да разбера, когато скаутна и видя нужното как точно да го "контрирам". Попринцип се предполага, че щом видя какви сгради прави значи ще са ясни и единиците от тях ? Наистина още не ми е много лесно, в момента с тераните правя 3ракс билда и ми се получава някой път. Пробвах 3ракс + няколко танка + няколко медивака и се получи горе-долу до към 12-та минута(мисля че) го имаш всичкото това.
19.11.2013 12:13

PRADA  -   
Няма как да се обясни какъв вкус има шоколада или какво е усещането да правиш секс с прекрасна жена докато не го преживееш :)
Изиграй стотина игри за да рутината стане част от теб и започнеш по-рефлекс да си пускаш работниците и важните неща и след това интернет е пълен с водове - риплей и предостатъчно информация а и тук в сайта хората са дружелюбни и със сигурност много ще ти помогнат, просто хапни малко шоколад изчукай една мацка за да говорим на един език Thumbs UP!
19.11.2013 12:17

Daredevil 
PRADA написа:
Няма как да се обясни какъв вкус има шоколада или какво е усещането да правиш секс с прекрасна жена докато не го преживееш :)
Изиграй стотина игри за да рутината стане част от теб и започнеш по-рефлекс да си пускаш работниците и важните неща и след това интернет е пълен с водове - риплей и предостатъчно информация а и тук в сайта хората са дружелюбни и със сигурност много ще ти помогнат, просто хапни малко шоколад изчукай една мацка за да говорим на един език Thumbs UP!

Хахах добре Contentment Да, доста са готини хората тук ! :)
19.11.2013 12:20

vader 
Daredevil, Prada обича да дава странни сравнения. Но като цяло са точни. Виждам, че си разбрал техния смисъл. Намери си ако искаш по-слаби опоненти или партньори, с които да играете един срещу друг или срещу компютри. Това също помага за тренировката. За мое нещастие аз като съм играл Стар Крафт почти винаги съм играл или срещу много по-силни от мен или срещу много по-слаби от мен. Имаше един период когато играех срещу равни по сила противници. Беше чудесно време. Този период продължи близо година.
19.11.2013 17:02

NightWarrior 
Ако мислиш да играеш сериозно си купи играта, защото иначе няма да можеш да играеш ranked или unranked, а само arcade и custom games. Иначе си си избрал яка раса, обаче мисля, че ще ти е трудно с toss отначало, защото с него се спират по-трудно all ins, тоест трябва ти повече опит(лично мое мнение). Иначе успех.
19.11.2013 17:59

Sirius  -  
Ако си решил протос да играеш няма да ти е трудно просто всяка игра правиш каквото си искаш и все пак печелиш. TrollFace
19.11.2013 18:02

Facebook       Twitter       От 18.11.2007      За съдържанието       Пиши ни