will -

DT -> 3rd Nexus > Blink all in >
Не вижда голяма успеваемост в този билд, защото това не е WOL. Да не говорим за очертаващия се спийд бъф на Овърсиъра. Практически е невъзможно да скриеш Dark Shrine от Оверлордите/Овърсиъра, освен ако не го построиш някъде като прокси. След като бъдет скаутнати дарковете ти стават напълно безполезни и е достатъчно Зерга да направи един рунд от инжекти в армия за да ти спре третата база. Да не говорим, че докато масираш достатъчно голяма маса от Сталкъри, Зерга ще има огромно количество от Хидри, които в комбинация с кучета ще размажат Сталкърите.
Лейт гейм дарковете са добри за харас, когато бъдат смесени със зелоти, но за друго не мисля, че биха били ефективни. Предпочитам да ги държа като опция за харас след мидгейма, когато можеш да ги използваш и за снайпване на сгради с уор-призм. Евентуален транзишън от Даркове в Арчони не би бил добър, защото Арчоните ще ти взимат много минерали и газ в сравнение с Арчони от high templari,а и последните предразполагат към текване на сторм.
Хубаво е да смесваш в нормалните игри и по някой друг добре изпипан ол-ин, но не може да се играеш само по подобен начин, защото след точно 2 игри опонента ти ще те научи като отворена книга.
Истината вече е в high-tech билдовете и умното използване на Recall-a от Mothership Core. Аз и за това търся high level Протоси, които знаят как да използват потенциала на расата до максимум и не разчитат на едни и същи неща всяка игра.
На Grubby определено трябва да му видя PvZ стила на игра, защото той винаги е бил много креативен.
Desrow е "hit and miss", където 'miss' преобладава. Не мисля, че той е удачен избор, защото той самият има много да учи. ToD бе тренирал Desrow преди време и в процеса му отвори очите за доста неща, но все още е далеч от истината.
Stardust не съм го гледал много, но във всяка игра, която го гледах използваше един и същи стил срещу Зерг. Това не ми се стори особено умно, даже никак. Вероятно е отделил доста време за да усъвършенства този свой стил, но е абсолютно самоубийство да го използва непрестанно в поредица от игри. Трябва да му прегледам по-голям набор от игри за да добия по-голяма представа за него.
2proxygates е добър избор, ако играеш серия от игри срещу някой и имаш наблюдения кои карти са благоприятни за опенинг с експанд (или имаш наблюдения над конкретния играч на кои карти предпочита да отваря с експанд).
Редактирано от will на 20.08.2013 20:30