ix_
Нека се включа, като представител на Gaming Entertainment.
Първо да разясня по единия от коментарите - ESL България е отделно звено - немското ESL(Turtle Entertainment) не влага пари в България, по-скоро е обратното.
Какви са проблемите да има по-чести онлайн турнири в ESL?
- Starcraft II обществото не харесва платформата, което е заявявано многократно.
- В момента нямаме хора от обществото в администраторския състав, които да се занимават активно с играта си и да "пушват" за такива състезания. Никой не проявява интерес да се включи. Единствения, който работи с нас активно е Коцето, който дава мило и драго за всичко свързано с общността.
- С цялото ми уважение към общността ви, Starcraft е най-малко играната и гледаната игра от всички, с които се занимаваме. Това както предполагам се досещате прави по-трудно намирането на спонсори за подобни състезания и въпреки това не сме спрели да ги правим.
Аз смятам, че всички тези проблеми до някаква степен са преодолими и съм отворен за ваши идеи и участие.
Относно другите забележки - редките и дълго-продължаващи турнири:
ON! Fest - смятам, че турнирите на фестивала са нещо много готини и със сигурност и тази година ще продължат
EPS - наясно сме, че тази лига изисква по-голям ангажимент от страна на играчите, но в крайна сметка тя е за това - да отсее най-добрите и сериозните. Проблемите с онлайн фазата са безкрайни, и са породени и от двете страни, но се надявам поне да завършим сезона със страхотни лан финали. От сега ви каня на 10.08 в Sofia Event Center - Paradise Center Sofia - смятам, че ще направим нещо невиждано в България.
И един последен ред за EPS, малките награди и тнт - генерален спонсор на събитието е GamingGear, тоест ние, защото не всичко се прави за парите, каквото е общото мнение.
В крайна сметка, ако някой наистина иска да поработим върху проблемите може да наме намери на Skype - kkaraboev или .