Replays
StarCraft 2
BroodWar
Heroes of the Storm
Random

Отворено писмо до ESLбг/гейминг ентътейнмънт и тн

BlooDCounT 
Пичове, хубаво - искаме бг крафта да се раздвижи. Виждам, че с новината за края на клан ладър сезона има хора, които се надъхаха да разцъкват повече. Това е супер, но имаме още много да правим ако ще се възражда бг старкрафта.


Имам няколко предложения, но тази тема ще бъде насочена най-вече към едно от тях.

Предложенията са следните:
турнири през седмица, които да отразява NoTnx (стрийма му набира мощ, бг играчите ще имат exposure + мисля, че всички ще се радваме да има пуцалки) Тези турнири може да са до 8 места или нещо от сорта с цел бързо изиграване и тн и тн. Това ще се говори в някоя друга тема.

Bi-Weekly вечери, в които се създава лоби, налазват го играчи и играят Bo1 мачове помежду си (няма смисъл да е по-често, защото или едни и същи хора ще цъкат или няма да се събират)

Weekly предизвикателства към играчите(просто идея най-вероятно е глупава)

Някакъв малко по-голям турнир на всяко тримесечие или някакъв clan war с отбори, чиито играчи са смесени- независимо дали си от пси, Аг или нямаш отбор.


Ок, колкото до самата тема: Хайде да вземем да напишем едно писмо (email obviously) до Мартин Кадинов, ЕСЛ и тн, където с добри аргументи да обясним защо е добре турнирите да са много на брой и с малки награди, отколкото да са 2 в годината (или 1) и да се проточват по 3 месеца.


Аз отивам да си откъртя главата на Рамщайн - няма да следя какво става тук поне до сутринта. Да видим каква дискусия ще се заформи : )
26.07.2013 18:32

ArtOfDeath 
Ако си Мислиш, че и Кадинов не иска се лъжеш дълбоко. Просто не от него зависи всичко. Като цяло съм за идеята и я подкрепям с две ръце. :)
26.07.2013 19:58
Редактирано от ArtOfDeath на 26.07.2013 19:58

LETALiS  -   
мммм...ESL...няма как да се реализира това. Нито на играчите им е удобно да ги ползват, (а те искат всичко да им минава през сайта от-до) нито пък ще го направят.
26.07.2013 22:26

synd 
За да се очаква нещо от ESL, трябва и самите играчи да са сериозни - а това не се случва. zzzz
27.07.2013 00:54

vader 
Идеята е добра. Не знам дали ESL точно трябва да е организатора. Такива неща могат да се правят и без да се намесва ESL.
27.07.2013 06:14

ForceTheImmortalsToFall 
Не съм сигурен как ЕСЛ като организация не блъска повече пари в турнири, дори и в България. Просто имам чувството, че огромна част от тях не минават през цедката, така да се каже.

Алтернативата е редовни турнирчета с награден фонд събран от нас гледащите. Тоест Последният Цар 2.
27.07.2013 11:27

Tangra 
Според мен ако се направи Последният Цар 2 имам чувството, че ще е далеч по голям наградния фонд от ПЦ1 поради интереса който направи Thumbs UP!
27.07.2013 11:34

Xerg  - star_border  
Не парите трябва да определят наличието на сериозни и умели играчи. Лошо е да чакаш някой друг да ти свърши работата. Събирайте се по-често, организирайте си турнири, играйте за удоволствие. Ако удоволствието ви идва от парите значи не си струва да се занимавате с глупости.
27.07.2013 14:13

ix_ 
Нека се включа, като представител на Gaming Entertainment.

Първо да разясня по единия от коментарите - ESL България е отделно звено - немското ESL(Turtle Entertainment) не влага пари в България, по-скоро е обратното.

Какви са проблемите да има по-чести онлайн турнири в ESL?
- Starcraft II обществото не харесва платформата, което е заявявано многократно.

- В момента нямаме хора от обществото в администраторския състав, които да се занимават активно с играта си и да "пушват" за такива състезания. Никой не проявява интерес да се включи. Единствения, който работи с нас активно е Коцето, който дава мило и драго за всичко свързано с общността.

- С цялото ми уважение към общността ви, Starcraft е най-малко играната и гледаната игра от всички, с които се занимаваме. Това както предполагам се досещате прави по-трудно намирането на спонсори за подобни състезания и въпреки това не сме спрели да ги правим.


Аз смятам, че всички тези проблеми до някаква степен са преодолими и съм отворен за ваши идеи и участие.

Относно другите забележки - редките и дълго-продължаващи турнири:
ON! Fest - смятам, че турнирите на фестивала са нещо много готини и със сигурност и тази година ще продължат

EPS - наясно сме, че тази лига изисква по-голям ангажимент от страна на играчите, но в крайна сметка тя е за това - да отсее най-добрите и сериозните. Проблемите с онлайн фазата са безкрайни, и са породени и от двете страни, но се надявам поне да завършим сезона със страхотни лан финали. От сега ви каня на 10.08 в Sofia Event Center - Paradise Center Sofia - смятам, че ще направим нещо невиждано в България.
И един последен ред за EPS, малките награди и тнт - генерален спонсор на събитието е GamingGear, тоест ние, защото не всичко се прави за парите, каквото е общото мнение.

В крайна сметка, ако някой наистина иска да поработим върху проблемите може да наме намери на Skype - kkaraboev или .


27.07.2013 15:19

ForgetMeNo 
ИХ_ ем прав е човека дали има 20 човека дет гледат ск и да се дават пари .. просто е глупаво както каза (Не парите трябва да определят наличието на сериозни и умели играчи. Лошо е да чакаш някой друг да ти свърши работата. Събирайте се по-често, организирайте си турнири, играйте за удоволствие. Ако удоволствието ви идва от парите значи не си струва да се занимавате с глупости.) с други думи ако ви трябват пари намерете си работа игрите са за забавление не за пари.
27.07.2013 18:14
Редактирано от ForgetMeNo на 27.07.2013 18:15

Borislav  -   
Щом влагате пари в Turtle entertainment и не се харесва платформата най-удобният вариант е:
- Турнирите се изиграват извън ESL
- Намират се спонсори, заради по-високият интерес
- Не се мята пари на немци
- Всички са доволни...

Не е такова положението нали

Think out of the box
27.07.2013 19:05

ForgetMeNo 
- Турнирите се изиграват извън ESL - Къде в псисторм ли ?
- Намират се спонсори, заради по-високият интерес - кои интерес от 20 човека ?
Ти ли ще си спонсора ?
- Не се мята пари на немци - не са ти немците проблема
- Всички са доволни... - кои ? 4-5 ма-та активни играча ?:Д

такова е положението нали ?

за България е перфектно положението в което се намира Е-Спорта даже искам да ги поздравя за всичко което са постигнали.

и само да допълния без да обиждам никои турнири за пари има и то доста защо не ги земете тях или е по лесно с 4-5 активни играча и 16 нообеца :Д след 1-2 кръг вече интереса е загубен не е проблема в есл-то ами в близзарда 160 кинта за игра трололо явно заради епичния им сингъл плаиър за 2 часа се изчерпва интереса от него €€
27.07.2013 21:36
Редактирано от ForgetMeNo на 27.07.2013 21:45

ForgetMeNo 
ам и отностно последната седмица в епс-то освен тия дет зеха фрии уин други разбраха ли че въобше е имало мачове :д защото аз забалязах сега 5 тия ми дефф лосс :Д рофл
27.07.2013 22:06
Редактирано от ForgetMeNo на 27.07.2013 22:07

vader 
Не всичко е пари. Има хора, които играят за забавление. Обаче както много други неща и електронния спорт бързо се комерсиализира.
28.07.2013 06:13

ForceTheImmortalsToFall 
Аз не знам дали си имате на идея, колко не сте прави всъщност.
ПРИМЕР - В Корея Дота 2, изобщо не е популярна игра (все още), как си мислите, че вдигнаха интереса към играта. С пари разбира се. Организираха турнири с огромни печалби и хората си казаха - абе тук се дават пари, значи има нещо. Много рядко аудиторията идва преди парите.
За да има сериозни играчи, трябва самите те да видят, че има къде да се изяват. Пример - Grinders Open - Абсолютна масака, имаше супер много хора, които се накефиха, дори аз съм навивал 10+ души да гледат Старкрафт, защото парите, които са в наградния фонд карат интереса и на зрителите да се увеличава. Не случайно показвам този турнир като пример, защото освен него и последния цар в България не е имало нищо друго. Имаме нужда от хубави турнири, отворени към балканите, за да се създаде този манталитет "Да ги пребием румънците!" примерно.
За турнирите, които организира ЕСЛ, Сори ама Метикс си беше прав. Не може да отделяш толкова време, заради някакви си 200 кинта. Нито на публиката им дреме изобщо кой ще ги вземе тея пари. Смешна работа.
28.07.2013 08:14

Borislav  -   
ForgetMeno па къде се намеси с неадекватщина.
Четеш ли коментарите? Знаеш ли кои са Turtle entertainment? Изобщо имаш ли понятие от темата?
28.07.2013 11:43

synd 
Не знам защо бързаш да нападаш хора, които изявяват мнение различно от твоето.
28.07.2013 13:34

Borislav  -   
Придържам се към заглавието на статията и написаните коментари във връзка с него.
/Ако говориш за мен/
28.07.2013 13:36

ForgetMeNo 
Не е неадекващина и да знам преди да пиша се запознавам с ситуцията не се обаждам неподготвен.
Форсфилд сега пък искаш да си даваме парите на румънци ?:Д даите да събираме пари да си даваме парите на румънците нп незнам какво си мислиш същност защото в това няма логика.
28.07.2013 16:04

vader 
ForceField, прав си по принцип. Парите привличат играчи и публика. Само, че нали там е проблема. Няма пари. Откъде да дойдат тези пари. Може да направим организация на Стар Крафт обществото и всеки да плаща членски внос. И така ще има някакви пари. Естествено не се знае колко пари ще се съберат. И както се казва не се знае дали всички дето играят Стар Крафт ще искат да плащат членски внос. Например някой запален на тема Стар Крафт може да предложи и награда от пет хиляди лева (вместо двеста лева). Ама въпроса е кой ще е този луд дето ще си хвърля парите на вятъра.
28.07.2013 17:29


Facebook       Twitter       От 18.11.2007      За съдържанието       Пиши ни