Replays
StarCraft 2
BroodWar
Heroes of the Storm
Random

PLAYEXPO 2013 - STARCRAFT II TOURNAMENT

dantemp 
@manny - Всяко нещо в правилата на записване е много нужно. Фейсбука за контакт го ползваме за КОНТАКТ. Всеки записан играч е вкаран в група, където им се съобщават разни полезни информации. Ранк-а го взехме заради това, че исках да има някакъв сийд, макар че може би щеше да е по-точно да искаме само лига. Адреса го изискваха "супервайзерите", мисля че се притесняват, че може да има проблем с тези от другите градове, да се иска възрастта пък е условие, защото има ограничения за непълнолетните, с които трябва да се съобразим.

Това което не разбирам пък е, какво му е сложното на всичко това? Малко повечко време може да отнеме да напишете 10 думички вместо 3, ама "сложно"?
26.02.2013 20:01

IlPrincipino 
Аз как да разбера дали съм записан? Пратих майл, няма отговор. Никаде не са ме добавяли...
26.02.2013 20:28

dantemp 
Тука вече наистина се издъних, трябваше да измисля някаква система за отговаряне. Днес ще публикуваме бракетите в сайта и на фейсбук страницата и ще адна новите играчи в групата. Ако някой е пратил и поради някаква причина нещо се е прецакало, да ми прати едно ЛС и ще го оправим.
27.02.2013 13:36

Gumzi 
Да пусна малко хранилка и аз по адрес на огранизацията:

Турнира е с награден фонд 3к.
Огранизирате и провеждате и други турнири => имате излишен ресур
Изграждането на една онлайн платформа (Пък дори и позлването на готова такава, кто бинари беаст, есл) не е скъпо - до към 400лв инвестиция би дала желания резултат. Където хората ще могат да следят всичко.
Защото аз съм реален пример - ФейсБОКЛУК не ползвам. Намам намерения и да започвам заради това.

Имената са крайно излишни -> хората ако искат ще ги напишат при евентуална онлайн платформа.
Може пък да имам 2ри акаунт и да не искам хората да знаят че съм аз -> примерно Гиганта. Да не бъде когато някой се падне срещу него да пълни гащите защото знае че е той и не може да победи. Обратната връзка би била възможна (при това много по-лесно).

Та защо бих искал да строя небостъргач ползвайки само дървесина за целта? - има достатъчно технологии които да подборят значително това което се/ще се прави, но вие просто не искате....
27.02.2013 15:32

chukolna  -   
3к не е ли за всички игри ? И при положение че другите 2 игри са от по 5 човека. Не остава много или каквото и да е в повече за такива излишни работи.

За сметка на това има безплатни платформи на които можеше да се направи и улеснят нещата http://binarybeas...
27.02.2013 16:11

NoThx  - mic  
3к е само за ск2, за ЛоЛ е 7500 и още купища награди за други игри и т.н.
27.02.2013 16:18

chukolna  -   
таи ли е, емиииииииииииииииииииии 3к доста силно. доста. Браво
27.02.2013 16:26

Manny 
Аз не виждам проблем в това да се иска реалния ти SC2 account (защото няма смисал от Smurf-ове в квалификации за турнири). На мен това ми е главния проблем, че се иска много информация а може да мине и с полувината това е само една квалификация (по малки турнири са се справили със записването 10 пъти по-добре от този голям турнир)
И тва за facebooka колкото и да изпишеш за неговата полза dantemp неможеш да ме обедиш, че това е контакт с играчите. Много хора нямат facebook и няма да си направят заради турнира. Така осъкатявате листа от хора. Предната квалификация щяха да играят в нея 30 човека е на 10 ако бяхте я обявили навреме и ако бяхте приложили така обявената от теб "гъвкавост". Сега много хора които нямат facebook или не искат да си дават адреса и местоживеенето няма да се запишат за квалификацията и накрая ще имаш 16 класирали се човека от общо 20 записали се. Хората искат да играят Starcraft, а не Farmville.
1.Като правите турнир по Farmville искайте от хората да имат Facebook.
2.Като продавате алкохол искайте от хората Възраст.
3.Като няма да отговаряте на записалите се играчи - Не им искайте email.
4.Ако имате skill ограничения в турнира си - Искайте от хората да си пишат Ранк или Лига в ladder-а
5.Ако искате повече хора да се запишат за квалификацията не я правете в 2 на обяд, когато голяма част от играчите са на работа. (защото ако някой от Вас беше запознат със Starcraft сцената щеше да знае, че само 20-30% от хора в тази сцена са под 18 годишна възраст)
Това са само съвети не го казвам за да обиждам някой или да мрънкам. Но понеже питаш и ти отговарям и и ти продълважаш да ми казваш "Не виждам какъв е проблема". Ти отговарям отново.
27.02.2013 16:28
Редактирано от Manny на 27.02.2013 16:30

ArtOfDeath 
Ще натрупат опит момчетата просто са още малко зелени. :)
27.02.2013 17:55

dantemp 
Първия турнир беше всеки ден от 20:00 (и то без петък и събота, да не би някой да се социализира) с възможност да се преуговарят часове. Не беше готино, ок, промених го. Като ще го правим в един ден не можем да почваме в 20:00. Сори. Има ли друг вариант? Ако да, сподели го, аз се изчерпах. (за сравнение, ЛоЛ квалификацията почна предиобяд и за нея бяха 150 човека)

Събитието ще глътне много пари, факт. Само наградните фондове за игрите и косплея ще минат 20 000 лв-а, ако броим предметните награди, които би трябвало да бъдат прибавени към уравнението. Обаче това не е някаква голяма организация с много пари. Това е просто един пич, който с много усилия и връзки ще намери спонсорите, които да захранят всичко това. Защото обича Е-спорта и иска да го развива.

Готов е да даде всяка стотинка, която е важна, ама да му искаме 400 лв-а за нещо, което може да се замести с най-обикновен месинджър, серионзо ли? Колебаех се между скайп и фейсбук, прецених че в книгата имам повече контрол и прегледност, че не е нужно всички да си товарим ПиСи-тата с тоя нов умрял скайп дето не тръгва без двуядрен процесор. Аз лично си направих отделен профил за фейса с който ви добавям - няма спам, няма глупости. И не знам какво мога или не мога да убедя когото и да било, но можеш да питаш някой от 30-те човека които добавих в този фейсбук дали са видяли и грам СПАМ, реклами или подобна глупост от мен. Използвам платформата ИЗЦЯЛО за контакт.

Освен това, не е нужно да продаваме алкохол на събитието, че да трябват ограничения за участване в надпревари за пари и оставане след определен час. Има законови разпоредби и за двете.

Не съм искал мейлите, няколко човека се записаха ползвайки чужди мейли, няма лошо. Това с отговарянето наистина не се сетих и ще се поправя за следващия път.

Скил ограниченията не са "ограничения", ами просто някакво помагало за сийд. Повечето играчи са Мастърс, така че не е кой знае колко използвано, ама пак няма да е готино всички сребърни, златни и платинени играчи да са в единия бракет, а в другия да има 3-ма грандмастъра и всичко останало мастърс, нали?

И съм напълно наясно възрастта на про играчите каква е и колко от тях работят. Именно за това беше първия регламент с вечерните часове и втория със съботата. Следващата как да я правя, от 20:00 до 4 сутринта? Или пък днеска от 20:00 до колко го докараме, евентуално утре така, пък ако трябва и други ден, много яко, такъв удобен план за всички ще е това...
28.02.2013 14:11

Gumzi 
dantemp написа:
Обаче това не е някаква голяма организация с много пари. Това е просто един пич, който с много усилия и връзки ще намери спонсорите, които да захранят всичко това. Защото обича Е-спорта и иска да го развива.


Малиии ибаси мамата.
Визирам болднатото 'ще'.

Буахахаахаха псевдо педерасите, опс сори 'организаторите' правят нещо. Обявяват конкретни цифри а все още не знаят от къде ще ги вземат и дали ще ги вземат.

И понеже са предвидили всичко, сигурно ако има вход (А се съмнявам да няма), ще трябва и участниците в турнирите да плащат или за да успеят да си избият парите, или просто да изцедят хората за макс печалба.

Огранизатори ... ххахахах
28.02.2013 18:34
Редактирано от Gumzi на 28.02.2013 18:35

chukolna  -   
еи место да се зарадвате че хората ще извадят 3к лева за игра която е играят 50 човека в глупавата ни даржавица вие го сасипахте тоя човек за какви ли не глупости.

Аз ако бях до сега да сам ви теглил маината и си играите ладдер и тва е.
28.02.2013 19:07

xen0s 
chukolna написа:
еи место да се зарадвате че хората ще извадят 3к лева за игра която е играят 50 човека в глупавата ни даржавица вие го сасипахте тоя човек за какви ли не глупости.

Аз ако бях до сега да сам ви теглил маината и си играите ладдер и тва е.

word T_T
28.02.2013 19:56

ArtOfDeath 
Който има желание и възможност ще отиде си мисля аз. Все пак всеки е воден от някакви мотиви. :)
28.02.2013 20:33

Manny 
Аз не се заяждам Chuki аз просто си изказвам мнението (Аз не съм казал на никой, че е гей или нещо такова)
Просто чета както се пише за този турнир и всеки път с всеки пост има нещо което просто някой трябва да зададе въпрос.
Примерно прочети последния пост на dantemp. Обърни особенно внимание на "Скил ограниченията не са "ограничения", ами просто някакво помагало за сийд. Повечето играчи са Мастърс, така че не е кой знае колко използвано, ама пак няма да е готино всички сребърни, златни и платинени играчи да са в единия бракет". Най-вероятно не е имал точно това в предвид, но за съжаление е казал точно това :). Че те изискват от играчите да си кажат лигата, за да се погрижат всеки които не е мастър да отпадне още първия кръг. Защотото явно бракета се прави ръчно а не на случаен принцип.
Не го казвам за да създавам спорове, просто питам и ако някой ми отговори съм доволен. Но ми се отговаря с въпроси вместо с отговор. Или мисе обяснява, че организатора е много готин човек - аз съм сигурен, че е готин човек, аз съм сигурен че и dantemp e готин човек - лошите чичковци са доста рядко срещано явление :) аз не обвинявам никой в зли намерения. Просто понякога хората трябва да открият някаква логика и в мнението на другите вместо в опити да спечелят разговор, който не е спор да казват нови и нови идеи, който правят ситуацията да изглежда все по зле и по зле като например, че "лигата на играчите се изисква за да е помагало за seed-a" или вместо да се каже, че има записани 30 отбора по LoL да се каже, че има 150 играча на LoL за да звучи се едно никога няма да могат да изиграят игрите си за 1 ден.
И не съм твърдял че някой ще ми спами Facebooka не ми пука за Facebookа, аз твърдя, че много хора няма да се запишат и турнира ще изгуби потенциални участници, защото няма да си направят Facebook заради турнира.
Моля те отдели малко време помисли и не се оптвай да търсиш някакви заобиколни обяснения защо ти трябва каквато и да е информация, защото заобиколните ти обяснения звучат зле (а знам че не го искаш и не си го мислил така) Се едно учителя по физкултура в твоето училище да каже - "Ние питаме отборите по баскетбол на колко години са за да можем да пуснем 10 годишните да играят срещу 17 годишните защото не е готино да има равностойни игри"
28.02.2013 21:04

LETALiS  -   
На всеки, който не иска да използва facebook, искам да кажа, че губите много, защото там е пълно със снимки на chukolna.

[+] Spoiler
и insignia с красиво тяло, но гледащ лошо ;о
28.02.2013 21:20

jvne 
Ако си търсите причина да не участвате, винаги ще си намерите. Cereal Guy
01.03.2013 11:16

dantemp 
Мани, не знам аз на кое съм отговорил заобиколно (Да, има сийд, не, не е ръчен, challonge ползва система с която нарежда играчите по някакъв начин, базирано на това кой след кой си сложил, примерно Giantt-а е на първо място и пича от сребърната дивизия е на последно. По важното е обаче, че като има двама ГМ, както беше на първите, ще се срещнат възможно най-късно, за да са равностойни игрите накрая. А благодарение на това, че има луузър бракет, и да се паднеш с джаянта първата игра, втората няма да си срещу него а срещу някой на твоето ниво, примерно), ама ти изобщо не ми отговори какъв часови период трябваше да ползвам, за да е "ОК"?
02.03.2013 15:32

dantemp 
Вече можете да се записвате за третия и четвъртия кръг. Heart of the Swarm ще е дисциплината
08.03.2013 14:51

ForceTheImmortalsToFall 
Ебаси сганта сте. От къде ще извадят парите си е тяхна работа. Как ще организират турнира си е тяхна работа, ако искате да участвате - супер, ако ли не, друг ще се зарадва на наградния фонд. Ще ти правят специална платформа, защото едно пишлеме си е наложило, че няма да си регне фейк фб. ОМГ. Смешни сте.
Другото което е - С такъв награден фонд, можете да си направите квалификациите и в 4 следобед, защото това наистина клони към професионален спорт. И така нататък.
08.03.2013 16:31


Facebook       Twitter       От 18.11.2007      За съдържанието       Пиши ни