synd
От отдавна се каня да пусна такава тема и се реших най-накрая да го направя.
Предлагам всички до някаква степен заедно да си помогнем за развитието на българския SC2. Тук не става дума за финансови подкрепи, чрез организация на събития, турнири и подобни. Има си предостатъчно турнири ежедневно за печелене.
Целта на това, което предлагам е заедно да си помагаме, по-добри на по-слаби, за да вдигнем значително SC2 skill lvl-а на България, да имаме повече представители и завършили в top3 на турнирите (не говоря за MLG и GSL xD). Този метод надали е нов в света, използван е в CS сцената от доста време в някои страни, но мисля че ще е дори още по-полезен, заради формата на игра 1v1 и от там повечето играчи и възможни противници (при CS-а е 5v5 и отборите са по-малко). Напримерно имаме bronze, silver, gold, plat играчи, които някъде грешат в играта си и търсят помощ. Забележете думата ТЪРСЯТ! Не искам да си губиме времето взаимно, ако нямате желание да станете по-добри или пък не търпите критика. И под търпене на критика нямам в предвид един да ви "овиква", а вие да мълчите. Излейте си ума, кажете защо мислите, че това, което правите е по-правилно, какво ви е накарало да мислите така и защо според не се е получило или пък се е получило. Искам да имаме дискусия, защото от там се извлича най-много.
Но най-важното е practice на ladder custom games. Аз съм diamond toss и бих могъл да помогна на всички играчи играчи (без терани, защото не смятам, че имам нужните познания за тая раса) под моето ниво. Напримерно gold/plat играч търси помощ, решавам да му помогна и играем 5-10 custom игри и след всяка или на 3 игри, гледаме риплеите и анализираме. Смятаме че сме открили решение на един от проблемите ни, играем още 5-10 игри, за да видим дали работи. За предпочитане е да сме повече от 2ма за съотвения matchup, за да имаме малко повече разнобразие в стила на игра (пример: ZvP, зерга търси помощ, 2 протоса помагат)
Очаквам мненията ви, идеи, критика и въобще каквото ви дойде на ум.
Бих се зарадвал ако има много желаещи, защото ползата от това, ще са значително по-голяма от очакваната :)
А и искам да имаме повече играчи, които се представят на високо ниво в европейските турнири.
П.П супер смешни правописни грешки оправям, много мисъл ми дойде~_~
Редактирано от synd на 26.04.2012 22:57