Replays
StarCraft 2
BroodWar
Heroes of the Storm
Random

Един за всички, всички за един.

synd 
От отдавна се каня да пусна такава тема и се реших най-накрая да го направя.
Предлагам всички до някаква степен заедно да си помогнем за развитието на българския SC2. Тук не става дума за финансови подкрепи, чрез организация на събития, турнири и подобни. Има си предостатъчно турнири ежедневно за печелене.
Целта на това, което предлагам е заедно да си помагаме, по-добри на по-слаби, за да вдигнем значително SC2 skill lvl-а на България, да имаме повече представители и завършили в top3 на турнирите (не говоря за MLG и GSL xD). Този метод надали е нов в света, използван е в CS сцената от доста време в някои страни, но мисля че ще е дори още по-полезен, заради формата на игра 1v1 и от там повечето играчи и възможни противници (при CS-а е 5v5 и отборите са по-малко). Напримерно имаме bronze, silver, gold, plat играчи, които някъде грешат в играта си и търсят помощ. Забележете думата ТЪРСЯТ! Не искам да си губиме времето взаимно, ако нямате желание да станете по-добри или пък не търпите критика. И под търпене на критика нямам в предвид един да ви "овиква", а вие да мълчите. Излейте си ума, кажете защо мислите, че това, което правите е по-правилно, какво ви е накарало да мислите така и защо според не се е получило или пък се е получило. Искам да имаме дискусия, защото от там се извлича най-много.
Но най-важното е practice на ladder custom games. Аз съм diamond toss и бих могъл да помогна на всички играчи играчи (без терани, защото не смятам, че имам нужните познания за тая раса) под моето ниво. Напримерно gold/plat играч търси помощ, решавам да му помогна и играем 5-10 custom игри и след всяка или на 3 игри, гледаме риплеите и анализираме. Смятаме че сме открили решение на един от проблемите ни, играем още 5-10 игри, за да видим дали работи. За предпочитане е да сме повече от 2ма за съотвения matchup, за да имаме малко повече разнобразие в стила на игра (пример: ZvP, зерга търси помощ, 2 протоса помагат)

Очаквам мненията ви, идеи, критика и въобще каквото ви дойде на ум.
Бих се зарадвал ако има много желаещи, защото ползата от това, ще са значително по-голяма от очакваната :)
А и искам да имаме повече играчи, които се представят на високо ниво в европейските турнири.
П.П супер смешни правописни грешки оправям, много мисъл ми дойде~_~
26.04.2012 22:46
Редактирано от synd на 26.04.2012 22:57

Borislav  -   
Мисля че ти като един много добър и знаещ играч трябва да отвориш школа.
26.04.2012 22:59

synd 
Не мислех да го пиша, но хора, като Граста няма да са особено полезни. Някои които имат собстено мнение и мислене, което не могат да си го защитят с добри аргументи или просто ти казват прави нещо, защото така съм казал и точка по въпроса, просто няма да допринесат за каузата.
26.04.2012 23:06

Borislav  -   
Следете ордърите там се мисли много.
Не мислех да го пиша, но точно аз съм човека който те кара да мислиш как да играеш, а явно не ти се отдава и не можеш да го осъзнаеш.
26.04.2012 23:08

synd 
За вече 5-ти път ли ще водим тая дискусия без да си разбрал/запомнил нищо дума от това, което съм ти казал до сега?
26.04.2012 23:09

Borislav  -   
Ти нищо съществено не си казал, за да има кой да го помни.
5 е малка цифра.
26.04.2012 23:10

synd 
Добре, виждам че има още какво да говорим по тая тема, но има други места за тоя разговор.
Нека да не осираме темата, става ли? Ако има нещо, което да си кажем/дискутираме, пиши на ЛС или в bnet.
26.04.2012 23:11

LETALiS  -   
Играйте повече, оправете си основите на играта и после нека мислим за анализиране и подобряване. Понякога просто се иска практика.
26.04.2012 23:19

synd 
Да, правилно Леталис, но в случая аз и nlight почнахме да тренираме заедно от някъде седмица. Какво точно правим? Играем по 10 игри всяка вечер, дискутираме/анализираме, но ако премахнем тази част, реално това, което ни трябва е практика, а според мен по тоя начин на трениворка получаваме най-добрата практика. Точно това е силата на custom practice games, че можеш да играеш безброй пъти срещу точно един и същи стил на игра ако искаш, вместо да разчиташ на randomness-а на ladder-а.
26.04.2012 23:23

LETALiS  -   
Не, трябва да играеш срещу по-добри от теб хора, срещу играчи, които те карат да си подобриш играта, ако искаш да постигнеш нещо срещу тях. Ако не играеш срещу някой, който изтъква грешките в играта ти, понеже те побеждава благодарение на тях, каква е ползата?
26.04.2012 23:26

chukolna  -   
защо се опитвате да преварнете пси сторм с саит за сериозни дискусии !!!??!?! YUNO

Много добре всички знаем защо сме се сабрали тука !
26.04.2012 23:28

synd 
#10 Точно за това създавам тая идея. По-добри помагат на по-слаби. За да играят по-слабите vs по-добри, трябва някой да се жертва за няколко игри :)
26.04.2012 23:31

Borislav  -   
Letalis написа:
Не, трябва да играеш срещу по-добри от теб хора, срещу играчи, които те карат да си подобриш играта, ако искаш да постигнеш нещо срещу тях. Ако не играеш срещу някой, който изтъква грешките в играта ти, понеже те побеждава благодарение на тях, каква е ползата?
26.04.2012 23:55

synd 
Borislav написа:
Letalis написа:

А това че побеждава не изтъква ли грешките ми ....
27.04.2012 00:05

ArtOfDeath 
Играй за кеф и това е :)
27.04.2012 00:08

oracle 
synd иска да ви оправи вие пак се дърпате TrollFace
27.04.2012 01:21

Borislav  -   
Cereal Guy
27.04.2012 01:21

Splendour  -  
Да играеш много с един и същ човек е голяма грешка ако целта ти е да напреднеш. Вместо да играете по 10 на вечер по-добре го правете един път семечно, а през останалото време - ладър. В интернет има огромно количество информация за играта, повторения, водове... Единствения смисъл на такива групи е взаймна мотивация, но тогава като на другите им писне играта и на теб ти става скучна.
Не казвам, че трябва да промениш стратегията ти за развитие, но не тласкай други хора към нея с такива теми.
27.04.2012 01:43

Borislav  -   
+1

Просто масово хората правят едно и също почти всяка игра, допълнително на по-ниско ниво това е закон. Да тренираш една и съща ситуация и да се кефиш, че опонента някъде е насрал микрото в критичен момент и да мислиш, че постигаш напредък... отговорът е НЕ.
27.04.2012 01:51
Редактирано от Borislav на 27.04.2012 01:53

LorD DemoniC 
Идеята е добра. Но като всяка идея в бг реализацията ми се вижда леко неизпълнима. Отделно топ играчите това си го правят, аз съм си ги аднал и си ги наблюдавам кой с кого играе и дори резултатите. Но мога да кажа, че и на бг играчите които са в мастър игрите са супер малко на фона на другите европейци (да не говорим корейци)
На играчи като мен от дървената лига (аз и не играя повече от 2-3 игри на месец в ладер) бих им казал да научат поне по 1 билд на карта от ладера и да играят много ... След като успеят да дигнат своите "механики" на ниво което за тях е максимално тогава да се обърнат към по-добрите и да търсят по добри билдове ...
Най-големите грешки на хората от моята черга е, че почти всички не знаят какви юнит композишъни да ползват срещу различните на противника ... Да не говорим, че изобщо не знаем кога на сменим тези композиции ... Няма да ви казвам колко пъти съм виждал 2 робота с десетки гейтове на 2 бази срещу 40 мути например ... или хай темплари срещу 10-12 гоуста ... Да не говорим за мирър мачовете че там трагедията почти винаги е най голяма.
27.04.2012 07:58

Facebook       Twitter       От 18.11.2007      За съдържанието       Пиши ни